The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI

Articol / 24 Apr 2019 / INSTITUTE.RO
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
  • RDW COMMUNITIES // ÎNCOTROCENI
1/10
O comunitate dezvoltată în jurul unui cartier bucureștean devine hotspot pe harta Romanian Design Week în ultimul weekend de festival - Încotroceni - oameni, idei, povești.


Încotroceni a început ca un grup de inițiativă format din câțiva vecini, iar astăzi a luat forma unei asociații care crește constant. În ultimii ani, vecini de curte și de business s-au antrenat în promovarea și sprijinirea întregii comunități și identități a cartierului Cotroceni. Sunt preocupați de problemele sociale ale zonei și ale locuitorilor, se implică în viața culturală, își pun probleme legate de arhitectură, urbanism și dezvoltarea sustenabilă a locului.

Împreună au creat un eveniment efervescent în jurul spațiilor private și publice. Similar cu Portobello din Londra, BAZAR de Cotroceni aduce împreună în două zile micile afaceri locale și curțile & grădinile locuitorilor, care se deschid într-un event comunitar cu activări de tip open doors, târguri ad-hoc, workshop-uri, concerte, tururi arhitecturale și expoziții.



BAZAR-ul este construit pe două direcții principale. Prima - un yard sale în care locuitorii donează, schimbă, sau vând obiecte vechi și noi deopotrivă, fără restricții sau taxe. A doua se concretizează prin acțiunile micilor afaceri în propriul spațiu.

În 2019 s-au hotărât să vorbească despre reciclare, tema principală a acestei ediții de BAZAR de Cotroceni. Demersul lor pleacă de la lipsa soluțiilor de reciclare din cartier și le susține intenția de promovare a valorilor comunității și implicare în viața socială. 



PROGRAM
Cotrocenii își deschid casele, grădinile, atelierele, garajele și inimile cu cele mai cele minunății de luat, cumpărat, gustat sau admirat: cărți, tablouri, muzici, haine, porțelanuri, jucării, biciclete, mobilă, bunătăți și povești felurite, de împărtășit cu toți iubitorii de Cotroceni.

FOOD & DRINK:
Ota organizează un târg de vechituri, adunate de prin podurile vecinilor, Caffe' del moro aduce bere și vin într-un yard sale cu câteva cărți și obiecte din cufărul cu amintiri, la Jazzbook se face schimb de vinyl-uri și se ascultă un concert de jazz. Comunitatea se mai strânge la cafele, vinuri, ceaiuri și bragă la Zissou Coffee Shop // Marvin Wineshop, Bar & More // La Tartine // Clark’s Cider // Ceainăria Infinitea // RePlace // Kafein // Bogdania – Bragagerie // Juice Bar @Alexandru Vitzu 8 by Rio Juice // Chef Sosin – muștaruri și săpunuri artizanale Savon d'être + Fructele Pamantului // Restaurant Museum // French Bakery Opera // Grafit Cafe // Kvala. // Zarand // Bocca Lupo

ART & DESIGN:
O serie de entități conectate artelor și design-ului creionează un circuit în care oamenii sunt invitați să descopere ateliere, magazine și case memoriale din Cotroceni. Există focus pe design vestimentar la Babaluna & Cap Aurora & Alba Luna Studio // Coca Zaboloteanu // Rags & Riches + Orașul Meu, cursuri de pictură pe porțelan la Wagner Arte Frumoase si Povesti și un tur printr-un artist run-space multidisciplinar la CAZUL 101.

BIKES. BOOKS. FLOWERS.
O selecție din lucrurile preferate ale comunității: biciclete vintage de la Bike Boutique and More, cărți și patiserie la La petite bouffe Cotroceni și multe flori de la Mon Chic Jasmine.

KIDS
Weekend-ul cuprinde o serie de ateliere creative pentru copii organizate de Galeria Romniceanu și Asociația CONIL, un târg de jocuri și cărți semnat Afterschool Injoy Kids, ateliere de reciclare la Școala Gimnazială nr. 150, Muzeul Național al Literaturii Române, casele memoriale „Liviu și Fanny Rebreanu”, „Ion Minulescu și Claudia Millian”, dar și concerte ale Bisericii Sf. Elefterie Nou și Bisericii Evanghelice Române.

HEALTH & CARE
Ore de bunăstare în Cotroceni cu Fitness Poetry by Luiza Bucur, ACTIVERO, la Cabinetul Ortogether, Diamond Style și Romniceanu Stairs Run: antrenament de alergare în grup, 25 mai, de la ora 9.00

MORE
Vânătoare de comori arhitecturale // Retromobil: expoziție & tururi cu mașini de epocă // Semnarea petiției vrem soluții de reciclare în cartier // Deschiderea de vară a Grădinii Istorice din Grădina Botanică: ateliere și proiecții de film // Selecție de filme OneWorld Festival într-o curte secretă din Cotroceni // Schimb de plante // Distribuire gratuită de cărți de la Muzeul Cotroceni // Istorii ale cartierului Cotroceni - expoziție și implicare civică: atelier coordonat de Studio Zona // Atelier & punct mobil de reciclare: Green Point și Act 4 Tomorrow. 

Tuturor li se alătură cu activări peste 20 de curți și grădini ale cartierului.

*** 

Urmărește comunitatea Încotroceni:

facebook
instagram
site