The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

One Night Gallery // Love Alina Marinescu

Articol / 01 Aug 2019 / The Institute
  • One Night Gallery // Love Alina MarinescuOne Night Gallery
1/1
A XI-a ediție, în grădina unui palat istoric

One Night Gallery anunță cea de-a unsprezecea ediție și o prezintă pe Alina Marinescu într-o expoziție new media art interactivă. Evenimentul are loc joi, 8 august, începând cu ora 20:00, la Palatul Primăverii (Bulevardul Primăverii, nr. 50). Intrarea este liberă.

Alina Marinescu a studiat secția Grafică la Universitatea Națională de Arte București şi este un artist vizual preocupat de ilustrație. În demersul ei artistic, explorează efectele relațiilor interumane, încercând să înțeleagă și să redea universul în care ele se desfășoară. Este atrasă de tot ce este viu, dar și de lucrurile banale și viața lor interioară. Alina lucrează atât digital, cât și analog, și îmbină diferite tehnici în procesul ei de interpretare a universului său interior.

Ediția din 8 august va fi al treilea art show One Night Gallery ce prezintă o soluție dezvoltată in-house de transfer de stil artistic, unică în România, numită Neural Mirror. Aceasta permite folosirea în timp real a inteligenței artificiale (IA) pentru generarea unor noi imagini și filmări, cu stiluri învățate anterior de sistem, prin analizarea mai multor lucrări ale Alinei Marinescu. După procesare, IA distinge și memorează trăsături mai mult sau mai puțin evidente care țin de stilul artistic al lucrărilor: culori, forme, tușe, accente. Aceste trăsături vor fi folosite pentru prelucrarea imaginilor, în care IA va redesena stilul deja învățat. Astfel, pe parcursul serii, vizitatorii se vor putea poziționa în fața ecranelor, unde își pot face fotografii și să se filmeze în timp ce sunt transpuși din punct de vedere stilistic în una dintre lucrările artistei.

În cadrul expoziției, lucrările Alinei Marinescu își vor pune amprenta pe grădina Palatului Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu. Ediția de vară One Night Gallery aduce cu ea instalații supradimensionate, dar și o galerie de lucrări augmentate care va putea fi activată prin aplicația dARe by Samsung, un partener pentru evenimente urbane, culturale și facilitator al experiențelor augmentate. Invitații vor putea interacționa personal cu creațiile Alinei printr-o serie de măști augmentate și experiențe new media extinse pe mai multe categorii de produse inovatoare, precum Samsung Flip și ecrane de ultimă generație.

În grădina Palatului, participanții se vor putea plimba pe strada Alina Marinescu din Globalworth District, primul cartier din România dedicat artei și tehnologiei dezvoltat de Globalworth și curatoriat de One Night Gallery, și vor putea interacționa cu comunitatea acestuia în viziunea artistei. Vizitatorii vor fi întâmpinați de o atmosferă de carnaval prin personaje bine conturate, dansatori colorați, instalații supradimensionate, animații hipnotizante, dar și o vizită în realitatea virtuală (VR) construită de Alina Marinescu. Publicul va putea astfel să renunțe la rolul de spectator și să intre, de data aceasta, în lucrare, cu ajutorul căștii de VR. În plus, ei își vor putea aduce aminte de profesorii care i-au inspirat printr-o serie dedicată anilor de școală sau o vor putea cunoaște pe Alina din notițele desprinse din jurnalul propriu.

Seara va fi completată de artiștii Aural Eye care vor dezvolta special pentru această expoziție un spectacol de video mapping și de DJ Tzuc.

În așteptarea evenimentului, One Night Gallery invită publicul să descopere afișele ce se găsesc în locațiile partenere din București, care pot fi scanate prin aplicația de realitate augmentată dARe by Samsung, disponibilă gratuit în Google Play și App Store, pentru a face cunoștință cu artista și pentru a descoperi un scurt preview al expoziției din 8 august.

Cu ocazia expoziției, Palatul Primăverii va fi deschis cu program prelungit. Astfel, cei peste 3.600 de metri pătrați și peste 80 de camere se vor putea vizita și în seara evenimentului, în intervalul orar 18-22 (rezervări online în secțiunea One Night Gallery de pe https://casaceausescu.ro/).

După eveniment, parte din expoziția One Night Gallery // Love Alina Marinescu va fi expusă în Globalworth District, într-o galerie interactivă de două săptămâni.
_________________________________________________________________________

Un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Partenerii One Night Gallery sunt: Samsung & dARe by Samsung, Globalworth, George. Primul Banking Inteligent., Tastemakers, Stay Sharp, 360 Revolution, Aural Eye, H3, Bombay Sapphire, VRTW Artists, TPS Engage, DJ Super Store, Radio Guerrilla, IQads, Zeppelin, Modernism.ro, Decât o Revistă, The Institute, Designist, Feeder.ro, Radio România Cultural, Munteanu Recomandă, Blitz TV.

Locațiile partenere One Night Gallery sunt: M60, Beans & Dots, Apollo 111, The Institute, Control, Simbio, Teatrul Odeon, Modul Cărturești, The Plot, Flying Pig, Energiea, J’ai Bistrot, Globalworth Tower, Globalworth Plaza, BOB.

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, susținând tinerii artiști și designerii români prin crearea unor experiențe artistice alternative, completate de inovație si tehnologie. Punte între artiști și tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzătoare platforme de artă în realitate virtuală și augmentată, promovată până acum în cadrul a zece ediții, cinci galerii pop-up și trei expoziții colective.