The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Nuit Sociale - Le Quartier Créatif, pe 2 noiembrie, la fostul restaurant Cina

Articol / 21 Oct 2019 / The Institute
  • Nuit Sociale - Le Quartier Créatif, pe 2 noiembrie, la fostul restaurant CinaLe Quartier Creatif
  • Nuit Sociale - Le Quartier Créatif, pe 2 noiembrie, la fostul restaurant CinaNuit Sociale
1/2
Pe 2 noiembrie 2019, în fostul restaurant Cina, începând cu ora 21:00, Nuit Sociale organizează Le Quartier Créatif alături de Cartierul Creativ.

În cadrul evenimentului Le Quartier Créatif va avea loc o expoziție foto și va fi expusă o instalație interactivă, preview pentru expoziția BINAR, care va avea loc în premieră în luna noiembrie tot în incinta fostului restaurant Cina. VR, video-mapping 3D, proiecții realizate de Matei Mihai Visuals, muzică bună de care se vor ocupa artiștii rezidenți Nuit Sociale - Le Epocs și Răzvan Ivănescu.

„Cartierul Creativ este în prezent cea mai efervescentă zonă culturală și creativă a Bucureștiului: o comunitate închegată de designerii, arhitecții, artiștii și antreprenorii care își au aici atelierele, galeriile, studiourile sau cafenelele, dar și un spațiu unde se desfășoară poate cele mai hip evenimente din oraș. În acest context, și ținând cont că viața de noapte și petrecerile, în general, sunt parte integrantă din cultura și brandul bucureștean, găzduirea unui eveniment Nuit Sociale în cartier a venit natural”, a declarat Andrei Borțun, CEO The Institute.

Restaurantul Cina, din imediata vecinătate a Ateneului Român, edificat în anul 1907, monument istoric, are o istorie bogată, o tranziție de la “Cina Franțuzească”, unul dintre cele mai luxoase restaurante ale epocii – 1922, trecând prin spectaculoasele serate din anii ’50-’70, cu „Lucky” Marinescu, Gică Petrescu, Luigi Ionescu și orchestra Sergiu Malagamba pe post de amfitrioni, și până la evenimentele neconvenționale din anul 2006, cu Dj Vadim, Todd Terje sau Noblesse Oblige. Restaurată după planurile arhitectului Ion Dârzu (1972-1974), în locație s-a intervenit și după anul 1990, reparațiile fiind sistate ulterior. Clădirea a fost redeschisă temporar, că spațiu de evenimente, în anul 2006.

Spațiul în care va avea loc evenimentul păstrează arhitectura expoziției DIPLOMA, semnată de Attila Kim Architects.

„Out of the box, nonconformist, acestea sunt sintagmele care ne descriu și ne-au descris întotdeauna evenimentele de socializare pe care le organizăm de aproape 5 ani. La Nuit Sociale am plusat întotdeauna pentru publicul nostru cu spațiul de desfășurare, iar fastul și istoria ce înconjoară fostul restaurant Cina fac din evenimentul Le Quartier Créatif unul foarte special. Cartierul Creativ este o inițiativă The Institute pe care o susținem și dorim să o promovăm și publicului nostru.”, declară Dan Stoicovici și Andrei Nistor, organizatorii Nuit Sociale.

O renumită clădire istorică, faimoasă în perioada interbelică, un demers creativ alături de Nuit Sociale și Cartierul Creativ, socializare, dans și experiențe inedite, totul pe 2 noiembrie 2019, la fostul restaurant Cina - Str. C.A. Rosetti 1-3, începând cu ora 21:00.