The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Teatrul Griviţa 53 vă invită la spectacolul Dragostea durează 3 ani în sala pop-up de la The Institute

Articol / 14 Noi 2019 / The Institute
  • Teatrul Griviţa 53 vă invită la spectacolul Dragostea durează 3 ani în sala pop-up de la The Institute
1/1
Grivița 53 este concretizarea visului de 22 de ani al lui Chris Simion-Mercurian, scriitoare și regizoare. A publicat prima carte, „Dragostea nu moare”, la 16 ani. A semnat regia a peste 30 de spectacole de teatru și a înființat alături de scriitorul francez Pascal Bruckner cea mai longevivă companie de teatru independent din România, Compania de Teatru DAYA.

Convinsă că pentru a lăsa ceva în urmă, singura soluție este o inițiativă privată, Chris a coagulat în jurul ei o echipă cu un scop nobil și precis – construirea primului teatru local independent, ridicat de la zero. Așa cum simplu și direct o spune chiar numele, teatrul va fi construit pe calea Griviței, la numărul 53, pe terenul cumpărat de Chris cu banii obținuți din vânzarea casei bunicii sale, prin curățarea, consolidarea și reabilitarea clădirilor care există deja acolo.

Teatrul Grivița 53 va avea un foaier dedicat expozițiilor de artă și fotografie, o cafenea-librărie, sala de repetiții unde vor avea loc întâlniri, conferințe sau workshopuri și o terasă-cinematecă în aer liber.

În prezent, teatrul se află încă în construcţie. În paralel, proiectul îşi doreşte să atragă fonduri şi noi parteneri, care să contribuie la finalizarea lui şi care să îşi dorească să ducă mai departe această moştenire culturală viitoarelor generaţii. Detalii despre cum puteți susține construcția teatrului găsiți aici.

Până când lucrările pentru Teatrul din Griviţa 53 vor fi gata, vă propunem o stagiune pilot a în spațiul pop-up de la The Institute (Strada Ştirbei Voda, 104-106, nivel -2). Stagiunea începe cu reprezentațiile piesei Dragostea durează 3 ani sau Mega petrecere de divorţ, după Frederic Beigbeder, care vor avea loc pe 9 şi 10 decembrie, de la ora 19:00.

Acţiunea piesei se concentrează în jurul petrecerii de divorţ organizate de Marc, la care sunt invitaţi fosta lui nevastă, Anne, Alice, amanta, prietenul său gay, Jean Georges, şi spectatorii. Din când în când, petrecerea este oprită de secvenţele cele mai relevante din istoria cuplului distrus.

Spectacolul este pus în scenă într-o nouă formulă, atât la nivel de distribuție, cât și din perspectiva viziunii regizorale.

Distribuţia:
• Tudor Istodor - Marc Marronier / prospăt divorţat
• Mirela Zeța - Anne Marronier / soţia trădată
• Vlad Logigan - Jean Georges / prietenul lui Marc
• Andreea Şovan / Alice / amanta

Dramatizarea şi regia: CHRIS SIMION- MERCURIAN

Biletele pot fi achiziţionate de pe mystage.ro.