The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Primul spectacol regizat de Maria Popistașu se joacă, din toamna asta, la Apollo111 Teatrul

Articol / 18 Noi 2019 / The Institute
  • Primul spectacol regizat de Maria Popistașu se joacă, din toamna asta, la Apollo111 TeatrulGruesome Playground Injuries
1/1
Gruesome Playground Injuries, o poveste fracturată de dragoste între două personaje jucate de Maria Popistașu și Alex Bogdan, a avut premiera pe 16 noiembrie, la Apollo111 Teatrul. Spectacolul se bazează pe un text scris de dramaturgul american Rajiv Joseph, finalist la Premiul Pulitzer pentru teatru în 2010, cu piesa Bengal Tiger at the Baghdad Zoo.

Gruesome Playground Injuries construiește un spațiu suspendat în timp, în care Doug și Kayleen încearcă să recupereze amintirea unei relații complexe care durează de 30 de ani.

Cei doi își refuză posibilitatea de a forma un cuplu, risipind, pe rând, șansele evidente, într-o acumulare de accidente și mutilări fizice și emoționale. Sunt doi prieteni legați pe viață de accidente, bandaje și fracturi, pentru care singurul răspuns imaginabil la întrebarea „Doare?” este „Mereu.” Povestea lor arată că nu există suficientă dragoste să vindece rănile pe care ni le facem în numele ei.

Biletele pentru reprezentațiile din luna decembrie se pot achiziționa de pe Eventbook.ro
____________________________________________________________

Maria Popistașu a debutat ca actriță de film în 2004, în producțiile străine Gunpowder, Treason and Plot și Sex Traffic. Printre filmele românești în care a jucat se numără Marți, după Crăciun, Un etaj mai jos și Alice T în regia lui Radu Muntean, și recent lansatul Heidi, regizat de Cătălin Mitulescu. La Apollo111 Teatrul mai poate fi văzută în Taximetriști, un spectacol de Bogdan Theodor Olteanu. În 2018, Maria a regizat scurtmetrajul Pescărușul, împreună cu Alex Baciu.

Alexandru Bogdan este actor angajat la Teatrul Mic. Începând din 2006, a jucat în numeroase spectacole din București, la Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, TNB și Odeon. Inimi cicatrizate și Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, regizate de Radu Jude, și Moromeții 2, regizat de Stere Gulea, sunt câteva dintre filmele recente în care a jucat. În 2016, Alex a montat la unteatru spectacolul Frig, după un text de Lars Norén.

Maria Farcaș, care semnează scenografia spectacolului, este fondatoare Apparatus 22, un colectiv de artă inițiat în ianuarie 2011 alături de Erika Olea, Dragoș Olea și Ioana Nemeș (1979 – 2011). În prezent, membrii colectivului lucrează în București și Bruxelles, explorând relațiile complexe dintre sistemul fashion și economie, politică, studii de gen, religie și mișcări sociale, cu scopul de a dezvălui teme de reflecție asupra societății contemporane.

Echipa spectacolului
Cu: Alex Bogdan, Maria Popistașu
Regie: Maria Popistașu
Scenografie și costume: Maria Farcaș
Light Design: Tudor Lucaciu
Visuals: Andu Radu
Muzica: Cosmin Nicolae
Prosthethics: Ionel Popa
Poster art: Saddo
DTP: Alex Baciu

Deschis la finalul anului 2016 în București, Apollo111 Teatrul propune spectacole curajoase, montate cu echipe artistice tinere. Primul spectacol Apollo111 a fost ALI: Frica mănâncă sufletul, în regia regizorului de film Radu Jude. În februarie 2017, a urmat premiera După Ploaie, regizat de Alexandru Maftei. În prezent, pe scena teatrului se mai joacă Psycho și Ziua în care a dispărut soarele (regia Iris Spiridon), Medea’s Boys (regia Andrei Măjeri), Taximetriști (regia Bogdan Theodor Olteanu) și Neverland (regia Iulia Rugină).