The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #2

Articol / 08 Mai 2020 / The Institute
  • Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #2
  • Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #2
  • Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #2
1/3
Din dorința de a ajuta, The Institute a lansat proiectul Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune, o platformă prin care își propune să aducă împreună reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, reprezentanţi ai companiilor comerciale, agenţiilor de comunicare, presă şi designeri, pentru a lupta împotriva Covid-19.


Tipurile de nevoi întâlnite pe platformă se împart în mai multe categorii, iar postările permise pe grup sunt de două tipuri:
De solicitare de ajutor. 
De oferire de ajutor. 
• Entităţile implicate iau apoi legătura direct şi gestionează schimbul.

The Institute va prezenta printr-o serie de articole un rezumat săptămânal al anunțurilor postate pe grupul de Facebook Reciproc, structurate pe categoriile mari de nevoi. 

#CERERE




Solicitările de ajutor publicate pe grupul de Facebook se împart în următoarele categorii:

• Nevoie de produse și servicii – sanitare și de strictă necesitate

1. SOS Satele Copiilor România sprijină în acest moment 400 de copii din comunitățile nevoiașe, ca ei și familiile lor să treacă cu bine peste criza Coronavirus. Aceștia pot fi ajutați cu o donație lunară: https://bit.ly/3ffMy6Y
Mai multe detalii despre programele SOS Satele Copiilor România aici sau la adresa sos@sos-satelecopiilor.ro



2. Asociația Culturală Flower Power are nevoie de sprijin pentru a produce în continuare podcasturi educative pentru copii. Artiștii care înregistrează podcasturile cu răspunsuri la întrebările copiilor pot fi ajutați prin donații SMS. Podcasturile pilot pot fi ascultate aici, iar detalii despre donații pot fi găsite pe acest link

• Logistică și transport

3. Pentru că școlile nu se vor redeschide în viitorul apropiat, este extrem de important în această perioadă să nu îi neglijăm pe cei care au nevoie de noi pentru a-și continua studiile. Fundația Comunitară Timișoara propune o soluție la această problemă: strângerea de donaţii sub forma unor aparaturi IT funcționale (tablete, laptopuri etc.). Pentru cei care își doresc să se implice, datele de contact sunt: fundatiacomunitaratm@gmail.com sau numărul de telefon 0770101707. Mai multe detalii aici.



4. Educația și prevenirea abandonului școlar sunt priorități pentru Fundația FARA, iar în această perioadă rezidenții lor au nevoie să poată comunica online cu educatorii. Aceștia au nevoie de 11 tablete și 1 laptop pentru a-și continua studiile. Trei dintre elevi sunt clasa a VIII-a. Mai multe detalii aici.

5. Casa Experimentelor - Romanian Science Center se pregătește pentru redeschidere. În acest sens, au nevoie de un tunel cu dezinfectare, donație pentru copiii care sunt cei mai dornici să revină în vizită. Pe întreaga perioadă a stării de urgență, Casa Experimentelor a fost închisa și, în ciuda resurselor financiare limitate, s-au aprovizionat cu materiale de dezinfecție, astfel încât copiii să experimenteze în siguranță.

6. Pentru că în această perioadă grija pentru educație ar trebui să reprezinte o prioritate, cei de la Asociația SMILE și-au întors privirea către copiii care provin din medii defavorizate și colectează device-uri electronice (laptopuri, tablete, calculatoare) care pot fi donate. Aici mai multe detalii.



• Resurse Umane

7. A mai rămas puțin timp până la examenul de #BAC2020, iar tinerii din centrele de plasament au mare nevoie de meditatori care să le explice materia pe înțelesul lor, să aprofundeze informațiile predate la școală. Pentru cei care doresc să le devină meditatori, formularul de înscriere este disponibil aici: http://tiny.cc/FiiMeditatorATSI



8. Cei de la Fundația Comunitară Țara Făgărașului caută voluntari pentru a le ușura împreună viața persoanelor vulnerabile din orașul Victoria.
Aici mai multe detalii despre cum pot fi ajutați.


#OFERTĂ




• Consiliere și activități educative

9. Autism Voice, prin programul #AutismVoiceLine, oferă recomandări de specialitate, suport psihologic şi emoţional părinţilor cu copii cu autism izolaţi la domiciliu.
Orice părinte care are nevoie de suport pentru copilul său poate apela zilnic, gratuit, numărul de telefon 0756 678 219 sau Skype la https://join.skype.com/invite/eev92cZOKI27.

• Comunicare

10. Leverage Together oferă consiliere pentru business-urile aflate în dificultate în această perioadă, prin sesiuni de lucru online, ce au loc în fiecare marți și joi. Valoarea consilierii primite în cadrul grupurilor este stabilită de fiecare în parte, iar suma oferită este direcționată în totalitate către MagiCAMP. Ei o transformă în resurse pentru spitale și pentru personalul medical aflat în prima linie. Detalii și aici.



11. Pentru tinerii absolvenți (promoții mai noi de 2018) și studenții în curs la arte vizuale, arhitectură, urbanism, peisagistică, BAZA organizează un concurs de desen. Tema este #afarăînăuntru, cu bucățile de univers ce tranzitează între camera participanților și exteriorul de dincolo de fereastră. Desenele pot fi digital sau analog, iar înscrierile sunt deschise până pe 11 mai.

12. 2activePR - Inspiring communication are în derulare inițiativa NewFuture, un proiect pro-bono adresat micilor antreprenori români, prin care vor selecta 10 proiecte autohtone cărora să le ofere consultanță și implementare pentru campaniile de lansare/relansare de produs sau servicii. Înscrierile sunt așteptate până pe 15 mai, pe e-mail, la newfuture@2activepr.ro.




Așteptăm în continuare postări pe grupul Reciproc pentru a căuta soluții împreună!