The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ROMANIAN DESIGN WEEK #responsible mass production

Articol / 12 Mai 2020 / The Institute
  • ROMANIAN DESIGN WEEK #responsible mass production
1/1
 Un tur virtual prin fișierele ce compun expoziția tematică RDW – Change, cu propunerea de a participa și tu la căutarea actuală și viitoare a unor moduri în care designul poate contribui la redesenarea unei lumi mai bune.

Capitolul 5 - Responsile Mass Production

O selecție de branduri românești de design care au încorporat sustenabilitatea în filosofia lor și care au dezvoltat produse responsabile.

Lunet Eyewear
Fiecare model de ochelari Lunet Eyewear este proiectat in-house și realizat doar din materiale de calitate și cu cea mai mare atenție la detalii. De la forme clasice și până la modele noi, îndrăznețe, colecția de ochelari explorează un întreg univers de forme, materiale și culori cu un singur scop - ochelari care arată bine pe oricine.




Optimef
Optimef este o fuziune între trecut și prezent:mixează elemente de design din anii ‘70 – ‘80 cu funcționalitatea de azi și tehnologia de mâine. Fiecare obiect creat va conține întotdeauna o componentă nostalgică, dar și un element inovator.



Owlight
Un dispozitiv de iluminat pentru bicicletă care se montează în interiorul ghidonului. Atunci când nu este activat, este complet ascuns în interiorul ghidonului. Printr-o acționare mecanică click-clack, capătul dispozitivului pe care este montată sursa de lumină glisează în exterior acționând aprinderea unui LED.



Hummingbird
Hummingbird revoluționează piața bicicletelor pliabile la nivel global, printr-un design complet nou. Cadrul din fibră de carbon al bicicletei aduce greutatea la doar 6,9 kg, cu trei kilograme mai puțin decât cel mai apropiat competitor. De asemenea, Hummingbird are un sistem de pliere în trei pași prin care poate fi pliată în 5 secunde.



Veltra Bikes
Cu atenție pentru provocările climatice, Veltra a construit o bicicletă care să încorporeze peste 50% materiale sustenabile și care folosește bambusul, o plantă care nu necesită replantare după recoltare sau prelucrare chimică.



Expoziția CHANGE este inspirată de UniCredit Bank și realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin de ExpoArte.