The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Un nou apel deschis pentru prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK

Articol / 15 Iul 2020 / The Institute
  • Un nou apel deschis pentru prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK Gena Tudor
  • Un nou apel deschis pentru prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK Monica Wickstrom, Finlanda
  • Un nou apel deschis pentru prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK TingTing Chen & Xiyu Chen (China-UK)
  • Un nou apel deschis pentru prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK Teodora Rus, România
1/4
ROMANIAN JEWELRY WEEK lansează un nou apel pentru secțiunea de expoziții din cadrul primei ediții a evenimentului. Proiectul va avea loc între 22-27 septembrie 2020, implicând un număr record de 150 designeri expozanți din întreaga lume, 7 parteneri internaționali invitați și peste 8 spații culturale din București. Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate.

Până pe 10 August 2020, aplicațiile sunt deschise pentru:

1. Designeri individuali din România și din întreaga lume, care activează în domeniul bijuteriei contemporane. Detalii și înscrieri aici - https://www.romanianjewelryweek.com/registration-designers

2. Instituții și colective – școli, galerii, muzee, librării, alte spații culturale și organizatori de evenimente care doresc să se înscrie în harta oficială ROJW.
Detalii și înscrieri aici.

ROMANIAN JEWELRY WEEK 1.0 este organizat cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființarea Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană și își propune să fie cel mai amplu eveniment din România dedicat bijuteriei contemporane și un punct de reper pe harta evenimentelor internaționale de profil, alăturându-se listei de țări și orașe care au săptămâni dedicate bijuteriei – Barcelona, Munchen, Milano, New York ți Atena. Peste 8 muzee, galerii și spații culturale din București vor face parte din harta Romanian Jewelry Week și vor găzdui pe întreaga perioadă creațiile artiștilor și designerilor români și internaționali. Evenimentul va prezenta colecțiile a peste 70 designeri români și are ca invitați peste 80 creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și este cofinanțat de AFCN și sprijinit de Electrica Furnizare și Montblanc România. Programul complet al Romanian Jewelry Week 1.0 va fi disponibil pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/.