The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Scurtmetrajul „Totul pentru Riana”, premiat în Danemarca

Articol / 01 Sep 2020 / The Institute
  • Scurtmetrajul „Totul pentru Riana”, premiat în DanemarcaMihai Dragolea
1/1
Regizorul Mihai Dragolea a câștigat, sâmbătă, premiul The Soapbox la Festivalul Internațional de Film de la Odense /OFF - Odense International Film Festival, cu scurtmetrajul „Totul pentru Riana”/„Everything for Riana” (2020).

„Festivalul oferă o selecție de filme de scurtmetraj incredibilă, de la filme care au concurat în cadrul Cannes, Berlinale, la producții care sunt difuzate și de publicații precum New York Times, poți găsi totul în selecția celor de la OFF. M-am bucurat să vizionez ce fac colegii mei, aici îl menționez și pe regizorul Anghel Damian care a avut un film în selecția oficială, Celed. Cred că e foarte important ca festivalurile să-și continue activitatea pe timpul oricărei crize, pentru că aceste filme permit înțelegerea profundă a istoriei actuale și pot genera o schimbare în bine", a declarat regizorul.

Scurtmetrajele „Totul pentru Riana”, regia Mihai Dragolea, și „Celed”/ „Minion” (2019), regia Anghel Damian, au fost selectate dintr-o listă de 2945 de scurtmetraje și împreună cu alte 129 filme au concurat pentru premiile oferite de festival. Participarea românească în festival a fost susținută de ICR Stockholm, fiind sprijinită de Ambasada României în Regatul Danemarcei.

Înființat în anul 1975, Festivalul Internațional de Film de la Odense este cel mai vechi și mai cunoscut festival de scurtmetraj din Danemarca și unul dintre cele mai importante festivaluri de film din spațiul scandinav, având la ediția de anul trecut un public de 35000 de spectatori.