The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Antonia Corduneanu: If your species disappears, clap your hands

Articol / 07 Oct 2020 / The Institute
  • Antonia Corduneanu: If your species disappears, clap your hands
1/1
Fricile noastre îşi orbitează numeroasele obiecte vizibile şi invizibile: catastrofe naturale, inteligență artificială, simulacru, viruşi, terorism. Camuflate în turbo-ritmul cotidian, acestea țes conturul unei schimbări, murmură o stare de pregătire pentru un viitor apropiat. Expoziția Antoniei Corduneanu 'If Your Species Disappears Clap Your Hands' abordează neliniştea generată de narațiuni apocaliptice asociate tehnologiei, rescriind-o într-o nuanță pozitivă, jucăuşă.

Construind un design expozițional aseptic, lucrările capătă statutul unor artefacte examinate cu o curiozitate genuină în cadrul unui laborator care priveşte lumea dintr-o perspectivă postumană. De la redarea holografică a organelor de simț, la reprezentări minuțioase, în alb-negru ale unor portrete-robot, spectatorul este inserat într-un scenariu detaşat din care poate analiza un sistem de percepție fragil în explorarea realității, o tranziție de la un subiect uman care domină, supune şi destabilizează mediul, la un subiect postuman care îşi reconfigurează relațiile cu subiecții nonumani pe principii de colaborare şi echilibru de putere.

În cadrul laboratorului, Antonia introduce instrumente ale subiectului digital. Aceste obiecte supradimensionate devin indici prin care sinele navighează un spațiu fluid, lipsit de granițe spațiale, temporale, îşi caută obiectele unor dorințe tot mai extinse, îşi performează alter egouri exuberante cu promisiuni de imortalitate.

Antonia Corduneanu este o artistă care activează atât în domeniul graphic designului, cât și în cel al artei vizuale, interesată de impactul tehnologiei informației asupra modelării subiectivității individului contemporan şi a standardizării şi diluării practicilor sale de comunicare.

Proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte. www.instagram.com/aantoniaa.c/
http://www.behance.net/.../CODEX-MONITUM-MA-Graphic...