The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Super a lansat 5 noi call-uri pentru adolescenți

Articol / 19 Apr 2021 / Luiza Popescu
  • Super a lansat 5 noi call-uri pentru adolescenți
1/1
Super, festivalul internațional de film și artă făcute de adolescenți, ajunge anul acesta la a 9-a ediție și a pregătit o serie de oportunități pentru tinerii pasionați de artă din România și Republica Moldova.

Dacă ai între 14-19 ani, ești la liceu, ai o pasiune pentru film, poezie, artă vizuală, scris sau fotografie, dacă vrei să găsești oameni cu interese similare și să împărtășești arta ta, ești așteptat la ateliere și la festival!

Formularele de înscriere, detalii și regulamentul se găsesc aici

Expoziția de artă vizuală Super9

Te poți înscrie cu orice fel de artă, în orice tehnică. Expoziția va fi curatoriată de Luca Florian și va avea loc în București, în cadrul festivalului (7 – 13 iunie).

Super va suporta costurile imprimării fotografiilor și lucrărilor de artă digitală și va încerca să facă rost de echipament în cazul lucrărilor sound/video. Dacă organizatorilor le place proiectul tău, o să facă tot ce pot să fie expus. În cazul lucrărilor care trebuie trimise fizic, ele vor trebui expediate către București în cel mai scurt timp după anunțarea selecției. Organizatorii îți vor scrie adresa și datele exacte pentru a le putea expedia către ei la timp. Te poți înscrie doar cu o idee de proiect sau cu lucrări în lucru.

  • Formularul de înscriere: https://www.superfestival.ro/2021/03/21/expozitia-super-2021/
  • Deadline: 5 mai

  • Atelierul de Jurnalism

    Între 6 și 9 mai, are loc atelierul de jurnalism Super!

    La atelier, 10 adolescenți vor învăța să scrie reportaje, să facă interviuri, dar și să facă fotografii. Materialele realizate de participante și participanți vor face parte din revista Super, care va fi distribuită la festival, în iunie. Pe parcursul celor 4 zile, adolescenții se vor întâlni cu trainerii Eugen Istodor, Iaromira Popovici, Nina Mihăilă și Radu Igaszag, și vor face exerciții practice de scriere și fotografie.

  • Formular de înscriere: https://www.superfestival.ro/2021/04/05/atelierul-de-jurnalism-super-2021/
  • Deadline: 18 aprilie

  • Atelierul de Poezie Super

    În perioada 7-11 iunie, în București, are loc a patra ediție a atelierului de poezie, în cadrul Festivalului de artă făcută de adolescenți Super, ajuns la ediția a noua!

    Trainerii cu care o să te întâlnești sunt Anastasia Gavrilovici, Mircea Andrei Florea, Deniz Otay, Radu Nițescu, Iulia Militaru, Mihnea Bâlici și Teona Galgoțiu, alături de care o să experimentezi prin exerciții de scriere și o să-ți discuți textele.

    Pe lângă ocazia de a cunoaște alte persoane de vârsta ta care au aceeași pasiune, o să ai experiența unei lecturi publice și o poezie de-a ta o să fie publicată în Antologia Super.

  • Formular de înscriere: https://www.superfestival.ro/2021/04/04/atelierul-de-poezie-call-videopoeme/
  • Deadline: 10 mai

  • Call pentru Videopoeme – Film + Poezie = ?

    Una dintre mizele principale ale organizatorilor e să încurajeze liceenii să experimenteze cu toate formele de artă, descoperind constant moduri noi de a se exprima și de a descoperi lumea din jur. Așa că de câteva ediții, prin call-ul de videopoeme, adolescenții sunt invitați să își pună întrebarea FILM + POEZIE = ?

    Videopoemele selectate vor fi proiectate în festival, în ziua dedicată poeziei, imediat după lectura participantelor și participanților la atelierul de poezie. După proiecție, regizoarele și regizorii vor putea intra în contact cu publicul printr-o sesiune de Q&A.

    Videopoemele vor fi selectate de poetul Andrei Dósa și poeta Teona Galgoțiu și jurizate de un/o poet/ă și un/o cineast/ă care vor fi anunțați în curând, care vor desemna videopoemul câștigător și mențiunile.

  • Formular de înscriere: https://www.superfestival.ro/2021/04/04/atelierul-de-poezie-call-videopoeme/
  • Deadline: 10 mai

  • Call-ul de filme LGBTQIA


    Această categorie nouă se adresează tuturor adolescenților care susțin comunitatea LGBTQIA+, ca aliați sau ca membri, și vor să-și exploreze exprimarea prin film.

    Poți să observi realitatea din jur prin film, să-ți povestești experiența, puterile, vulnerabilitățile, intimitatea, iubirea, fricile, bucuria, reflecțiile, sinceritatea, și să le îmbraci într-o formă poetică, experimentală, documentară sau oricum simți tu. E important să creezi arta așa cum o cunoști în interiorul tău, căutând un răspuns personal, mai degrabă decât unul universal. Un film prin care te (auto)cunoști și prin care cunoști lumea. Festivalul își dorește să facă auzită diversitatea poveștilor queer, pentru a genera dialoguri în comunitate și pentru a sărbători comunitatea LGBTQIA+.

  • Formular înscriere: www.superfestival.ro/2021/04/06/call-pentru-filme-lgbtqia/
  • Deadline: 1 mai

  • Mai multe detalii găsești pe:

    Facebook: https://www.facebook.com/Superadolescentii
    Website: www.superfestival.ro
    Instagram: @super.festival

    Sponsor Principal: Kaufland România

    Cu sprijinul: Institutul Francez, Student Consulting

    Locația festivalului: Roaba de Cultură
    ONG-uri: Accept, MozaiQ. ADFR, Asociația Vira, Mai Mult Verde, Funky Citizens , Fundația Calea Victoriei

    Parteneri: Gura Mare, B23, Cinehub Tonitza, Film Mai Aproape, ID Fest, Vira Films, Cărturești , One World Romania, Bucharest International Dance Film
    Festival, F-Sides Cineclub, The Institute, Poster x Poem, Glitch Shop, Ideo Ideis, Bloc Zero, Dispozitiv Books, Black Button Books, Isopatrusute, Rags and Riches, OMG Publishing, British Council, Centrul Ceh

    Parteneri media: Liternet, All About Romanian Cinema, Radio România Cultural, DOR, Dissolved, Movienews, Scoala9, Moderism.ro, Perspektiva, Versus, FILM MENIU, Films in Frame (ADFR), CUTRA, filme-carti.ro, Echinox, Samizdat, AIVI Media Hub, Cinefilia.ro, Support Your Local Artists, BEST Bucharest

    Parteneri media regionali: Bitpress, Jurnal Maramureș, Ziarul Actualitatea, Cotidianul Giurgiuveanul