The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Art Point Sibiu și-a ales câștigătorii

Articol / 04 Oct 2021 / Luiza Popescu
  • Art Point Sibiu și-a ales câștigătorii
1/1
25 de proiecte înscrise, 40 de participanți din care 13 arhitecți, 14 studenți arhitecți și 5 designeri sunt cifrele Concursului Internațional de idei pentru realizarea viitoarei galerii de artă ce se dorește a fi deschisă în Piața Mică din Sibiu, începând cu anul 2022, în cadrul proiectului Orașul Artiștilor.

Concursul de idei al Galeriei Art Point a atras cei mai mulți participanți din București, Iași și Sibiu, înscriindu-se în concurs persoane din toată țara, dar și din Republica Moldova, Chicago, Londra și Valencia.

Ca urmare a jurizării, o echipă formată din patru arhitecți ieșeni a fost desemnată câștigătoare. Proiectul “Art Point of view” a fost realizat de arh. Cobuz Georgiana, arh. Radu Gabriel-Alin, arh. Schwab Diana-Ana-Maria și arh. Spînu Anca-Elena, primind cele mai multe puncte din partea juriului.
Toate proiectele înscrise în concurs pot fi consultate pe site-ul www.aios.ro/artpoint-rezultate.

PROIECTUL CÂȘTIGĂTOR

● Autori: arh. Cobuz Georgiana, arh. Radu Gabriel-Alin, arh. Schwab Diana-Ana-Maria, arh. Spînu Anca-Elena – din Iași

Funcțiunea principală a mini-galeriei de artă propuse de cei patru arhitecți rămâne expunerea, în interior, a lucrărilor de artă, dar imaginea artistică a construcției nu se oprește aici. În exterior, peretele expus către circulația care asigură legătura dintre Piața Mică și Piața Mare, reconstituie în imagini secvențiale actul artistic al vieții cotidiene din centrul Sibiului. Tratarea acestuia prin suprafețe care reflectă imaginea orașului, transformă procesul static de percepere a unui tablou, într-unul dinamic, trecând, observând și participând, oferind un nou (art) point of view. Pentru momente ce presupun tihnă, pentru zile de ateliere, discuții sau interviuri, departe de zgomotul pieței, capacul cutiei se închide și funcționează asemenea unui refugiu cultural urban. Iar la finalul zilei, pereții galeriei se închid astfel încât să ofere siguranță lucrărilor expuse.

PREMII SPECIALE:

Au fost oferite și două premii speciale pentru următoarele două proiecte ce au acumulat cele mai multe puncte în urma jurizării. Punctajul a fost realizat după următoarele criterii: originalitatea proiectului; criteriul estetic; criteriul funcționalității (dacă propunerea își îndeplinește funcția de galerie de artă); integrarea în spațiu, legătura cu fondul construit și relația cu culoarele de circulație; aplicabilitate, fezabilitate și fiabilitate.

● Autor: arh. Gandore Cosmin – Ploiești;
● Autor: stud.arh. Bogdan Copețchi – din București.

Juriul a fost format din:

● Michael Engel – arhitect, expert internațional pentru dezvoltare urbană;
● Mihai Zgondoiu – artist & curator independent, fondatorul galeriei Atelier 030202;
● Ștefan Radu Crețu – artist vizual;
● Mihai Balaban, CEO Unimat;
● Tudor Șt. Popa – c.arhitect, președinte AIOS.

Concursul face parte din proiectul Orașul Artiștilor aflat la a 5-a ediție, fiind cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.