The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Aerobic-performance la Galeria Leilei din București

Articol / 15 Oct 2021 / Luiza Popescu
  • Aerobic-performance la Galeria Leilei din București
1/1
Art History Aerobics - Raluca Croitoru performance, 20 minute, 16.10.2021 / 18:00 – 18:30

Art History Aerobics este un performance conceput sub forma unei ședințe demonstrative de aerobic, al cărei conținut este inspirat de cronologia oficială a istoriei artei europene și de momentele ei definitorii. Performer-ul întruchipează simultan rolul unei instructoare de aerobic și cel al unei povestitoare. Folosindu-se de voce, corp și imaginație, aceasta marchează și ilustrează diferite moduri de înțelegere și reprezentare a corpului în artă.

Raluca Croitoru (b.1989) este o artistă originară din Constanța (RO), stabilită în Rotterdam (NL). Raluca îmbină abordări multidisciplinare din sfera artelor vizuale, coregrafiei și performance-ului. Practica sa artistică se concentrează pe corporalitate și interacțiunea dintre stările ambivalente de lucru și odihnă din viața de zi cu zi. Raluca este absolventă a programului de masterat în arte din cadrul Piet Zwart Institute din Rotterdam și predă la Universitatea Willem de Kooning din Rotterdam. Lucrările ei au fost prezentate la Time-Based Art Festival, Portland (USA); Art în General, New York (USA); Skånes konstförening, Malmö (SE); Bienala Art Encounters, Timișoara (RO), Muzeul Național de Artă Contemporană, București (RO); Yellow Brick, Atena (GR), W139, Amsterdam (NL).

Performance-ul face parte din proiectul SEEN - Nucleu 0008 și se va desfășura sâmbătă, 16.10.2021, între orele 18.00 și 18.30, la Galeria Leilei, str. Aurel Vlaicu 88-90, Sector 2, București.