The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Green Tech & Film Festival, primul festival despre tehnologii verzi și subiecte de mediu, a ajuns la a V-a ediție

/ 22 Noi 2021 / Andra Mihai
  • Green Tech & Film Festival, primul festival despre tehnologii verzi și subiecte de mediu, a ajuns la a V-a ediție
1/1

În perioada 25-28 noiembrie 2021, se desfăşoară la Bucureşti cea de-a V–a ediţie a Green Tech & Film Festival – platformă de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii. Desfășurat sub motto-ul „Este o nouă zi, este o nouă viață... viață sustenabilă!”, Green Tech & Film Festival - GTFF5 - reunește oamenii (live și online) la expoziția găzduită de Promenada Mall din București, cu acces liber gratuit pe toata durata festivalului.

Ambasada Suediei la București susține și în acest an organizarea festivalului, găzduind CONFERINȚA GREEN TECH & GREEN INNOVATION, eveniment transmis LIVE pe pagina de facebook a festivalului, vineri 26 noiembrie, 11.00-12.30. Ediția din acest an se desfășoară sub egida Pactului European pentru Climă (European Climate Pact) – o mișcare care se grupează în jurul unei cauze comune, pentru a construi o Europă durabilă pentru noi toți. Lansat de Comisia Europeană, Pactul Climatic face parte din Pactul Verde European și ajută UE să-și atingă obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume până în 2050.

În contextul actual, organizarea unor astfel de evenimente, cum este Green Tech & Film Festival, a devenit o necesitate și este un semnal de alarmă pe care îl tragem în fiecare an asupra impactului negativ pe care acțiunile noastre le au asupra mediului dar și a soluțiilor pe care le avem la dispoziție pentru reducerea acestuia. Prin acest festival ne propunem să oferim tuturor un cadru prietenos în care să promovăm stilul de viață durabil, conștientizarea importanței protecției mediului și a tehnologiilor verzi existente prin expoziții, documentare, dezbateri, conferințe și webinarii. Din fericire, există soluții, trebuie doar să vrem să le aplicăm, până nu este prea târziu”, Nicoleta Talpeș, organizator eveniment.

Pentru această ediție, organizatorii au pregătit o EXPOZIȚIE de tehnologii verzi, o CONFERINȚĂ cu pionieri și gânditori de sustenabilitate iar anul acesta componenta de filmeste prezentată sub conceptul de Bike Cinema -  prin pedalare vei putea produce energie și urmări scurt metraje despre tehnologiile verzi. 
Programul expozitiei Green Tech & Film Festival: joi și vineri în intervalul 13.00-20.00 și sâmbătă și duminică în intervalul 11.00-20.00. Programul integral este disponibil pe site-ul oficial: www.greentechfilmfestival.ro.

GreenTech Film Festival este un concept lansat de Media Image Factory, agenție specializată în dezvoltarea proiectelor și inițiativelor cu impact social, iar această ediţie este organizată cu sprijinul: 

Parteneri evenimentului: Ambasada Suediei la Bucuresti, ABB, Electrolux, Alucro, Every Can Counts, SNRB, RespoDEEE, Environ, Ecotic, AIESEC, Asociatia MaiMultVerde, Seneca, Promenada Mall.

Parteneri media: News Energy, Green News, Radio EcoNatura, Iqads, Smark, PR Wave, Ziare.com, Business24, filmecarti.ro, Modernism, StiriONg.ro, Media Hub, The Institute.