The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se lansează proiectul cinematografic DIPLOMA Fashion Film

Articol / 27 Iun 2022 / Andra Mihai
  • Se lansează proiectul cinematografic DIPLOMA Fashion Film
1/1
Se lansează DIPLOMA Fashion Film 2021, un proiect cinematografic semnat de regizorul Andrei Mîndru și realizat împreună cu Stay Sharp și Gavrilă Fashion Tellers, divizia specializată în comunicarea pentru industria de fashion din cadrul agenției Gavrilă&Asociații. Scurt-metrajul este un proiect creativ care promovează designerii de modă expuși în cadrul ediției a VIII-a a festivalului DIPLOMA Show, singurul dedicat noii generații de creatori români.

Realizat pentru al treilea an consecutiv de echipa Andrei Mîndru–Gavrilă Fashion Tellers, DIPLOMA Fashion Film este un proiect creativ multi-premiat anterior, care își propune să promoveze în fiecare an selecția de designeri de modă emergenți din cadrul festivalului DIPLOMA Show, organizat de The Institute.

Structurat în 8 capitole și filmat la Combinatul Fondului Plastic, scurt-metrajul (5’31”), care cuprinde o selecție de designeri de la ediția din 2021 a festivalului, este construit în jurul a 8 monologuri susținute de actrița Silvana Mihai.

„Ne-am propus să transformăm în substanță filmică argumentele teoretice ale fiecărui expozant al secțiunii de fashion din cadrul DIPLOMA 2021. Am ales 8 ținute din zone stilistice diferite și am vrut să dăm viață ideilor exprimate de fiecare artist în prezentarea propriilor creații, trecându-le prin filtrul și sensibilitatea noastră. Pentru toate cele 8 creații, gândul principal a fost: haina ca personaj. Am vrut să redăm sufletul costumului, gândurile și modul de exprimare ale acestuia”, a explicat Alina Gavrilă, Creative Director la Gavrilă Fashion Tellers.

„În fiecare an, mi-am propus să aduc o perspectivă nouă în concept și execuție. De această dată, un singur actor pornește într-o experiență vizuală în 8 capitole, în care fiecare ținută este reprezentată total diferit – în ton, imagine, performance și amplasament. Toată ideea acestui film a pornit de la cum putem să punem aceste creații speciale ale studenților într-un context unitar, unde creatorii pot să-și vadă operele într-un fel în care nu s-au gândit. Astfel, fiecare operă selectată prinde o nouă viață și are o nouă oportunitate de a se promova, alături de curajul de a continua această muncă”, a completat Andrei Mîndru, regizorul DIPLOMA Fashion Film. 

Creațiile prezentate în scurt-metrajul DIPLOMA Fashion Film aparțin următorilor artiști și creatori din noua generație: Victoria I. Leea – Martyrium // Andreea Abuburuzan – Suceava 82 // Gabriela Ioana Baboș – Harababura // Paul Palm – Studiu asupra versatilității vestimentare & analiza psihologică a depresiei și relatarea ei în moda vestimentară contemporană // Octavia Chiru – Între cer și pământ // Pif Stephano – Red Words // Robert Axente – Soare negru // Cerasela Nicoară – Arta ca viață.

Scurt-metrajul va fi proiectat în premieră marți, 28 iunie, începând cu ora 18:30, în cadrul Galei UnArte 2022, ce va avea loc în Grădina Facultății de Arte Decorative și Design din Strada Calea Griviței, nr. 28, sector 1, București. Accesul la eveniment, unde absolvenții UNArte vor prezenta peste 50 de lucrări de Licență și Master, se face exclusiv pe bază de invitație.

În acest an, proiectul DIPLOMA Fashion Film este prezentat de Fashion Days și a fost deja selectat la ediția din 2022 a festivalului Filmul de Piatra. De asemenea, scurt-metrajul a fost selectat și la o serie de festivaluri de renume internațional, cum ar fi La Jolla Fashion Film Festival (San Diego), respectiv Canada Fashion Film Festival (Toronto).

***

Credits:

Un film de Mîndru
Producție: Stay Sharp Film
Starring: Silvana Mihai
Screenwriting: Gavrilă Fashion Tellers
Styling: Alina Gavrilă-Borțun
Original Score: Alex Bittman & Sebastian Hogea
CGI: Dragoș Vasiloaia
Editor: Diana Rădulescu
Colorist: Andu Radu
Make-up: Tania Cozma
Hair: Sebastian Sârghie
Un proiect Gavrilă Fashion Tellers

--

Despre DIPLOMA Show

DIPLOMA Show este singurul festival dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri români. Este organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank. Anul acesta, este la a IX-a ediție și va avea loc între 7 și 16 octombrie 2022.

Despre Gavrilă Fashion Tellers

Gavrilă Fashion Tellers este divizia agenției Gavrilă&Asociații, specializată în comunicarea pentru industria de fashion. A apărut să umple un gol pe piață: lipsa unei strategii de advertising pentru campaniile de brandurilor de modă care se rezumă doar la styling și shooting-uri foto. Până acum au lucrat pentru clienți cum ar fi: Irina Schrotter, Entrance Store, Seen Users și sunt deja la al treilea film realizat pentru DIPLOMA Show.

Despre Andrei Mîndru

Mîndru este un regizor deja consacrat în peisajul video bucureștean, colaborând cu multe agenții importante și branduri notorii, munca sa primind laurii festivalurilor de advertising, film si fashion. După ce a absolvit școala de film în Los Angeles, Mîndru și-a construit propria lui estetică: clipurile sale sunt experiențe emoționale care captează imagistic momente umane în umorul, intimitatea sau dramatismul lor.