The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Academia Schimbării te invită să te înscrii în programul de formare și mentorat

Articol / 15 Sep 2022 / Andra Mihai
  • Academia Schimbării te invită să te înscrii în programul de formare și mentorat
1/1
Platformă pentru dezvoltarea și creșterea capacității sectorului cultural, Academia Schimbării propune anul acesta Programul de formare și mentorat, un model pedagogic interactiv și simplificat față de primele două ediții. Tema generică a programului din acest an va fi Cultura ca serviciu public, iar în completarea programului, vor exista și sesiuni de mentorat corelate cu stagii profesionale, găzduite de Centrul Cultural Clujean.

Pentru a te înscrie și a participa la modulele-satelit propuse în acest an (curs, atelier, webinar, discuție) e nevoie să completezi formularul de aici.
Termenul limită de înscrieri este 29 septembrie.


Despre program

Programul este structurat în 4 module: introductiv, ateliere-dezbatere, cursuri și conferințe.

Modul 1: Politicile publice ale culturii în Europa și cultura ca serviciu pentru comunitate - Susținut de Corina Șuteu, Corina Bucea, Andrei Codrescu

Modulul va include un curs introductiv de prezentare a arhitecturii marilor concepte, idei și mecanisme care definesc aria politicilor culturale publice în Europa și a rolului acestora în construirea unui spațiu economico-social în acelasi timp comfortabil, dar și stimulator pentru membrii societaților în sprijinul cărora sunt concepute. Situația corelării acestor politici cu realitatea din România va fi prezentată prin studii de caz.

Modul 2 : Subiecte culturale in dezbatere – Susținut de Oana Radu, Corina Șuteu, Corina Bucea și Ștefan Teișanu.

Acest modul își propune să răspundă preocupărilor prioritare ale operatorilor culturali care beneficiază de program și să determine procese de ‘gindire laterală’, schimb de informații, să întrețină și să diversifice practica dialogului profesional într-un cadru care permite exprimarea necondiționta a ideilor si a perspectivelor personale. De asemenea , modulul perfecționează tehnici de prezentare și de raportare a participanților.

Moderarea si introducerea atelierelor de către un expert cultural va permite, pe de o parte, urmărirea obiectivelor propuse și, pe de altă parte, agregarea-împreună cu participanții-a unor concluzii la sfirșitul fiecarei sesiuni.

Modul 3: Comunicarea culturală în practică - Susținut de Cristian Șimonca și Andrei Borțun.
Strategii și instrumente adaptate contextului prezent


Modulul va urmări să prezinte instrumentele concrete de comunicare folosite de un designer de proiect si agregator de platforme culturale si de un blogger cu interese foarte variate, atât în zona de lifestyle, cât și în cea culturală. Atelierele vor aborda și subiectul podcastului, ca instrument de comunicare și de aprofundate a unor arii creative.

Pentru a răspunde funcției de serviciu public, cultura trebuie să iși atingă beneficiarii în forme cât mai variate si cât mai eficiente. Care sunt acestea și cum sunt folosite diversele instrumente de comunicare de către creatorii de conținut cultural, in România, azi. Cât de bine sunt conectate zonele de politici publice, antreprenoriat, publicitate? Ce dezechilibre există ăntre domeniile acțiunii culturale și care sunt consecințele acestor asimetrii pentru coerența si corelarea sistemică a domeniului cultural in ansamblul său? Cum ar trebui operatorii culturali sa răspunda acestor evoluții?

Modul 4: Cultura, între național și global - Modulul va fi susținut de Andrei Codrescu și Lidia Bodea.

Acest modul ia forma unor conferințe de tip intervenție urmată de Q&A. Fiecare invitat va aborda teme globale importante pentru operatorii culturali, dintr-o perspectiva holistică despre rolul culturii ca domaniu public (național si internațional).

Intervențiile vor avea o temă specifică, revelatoare pentru preocupările personalității culturale care o va susține.

Mai multe detalii despre program și calendar pot fi accesate pe site, aici