The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

APPARATUS — o călătorie imersivă în continuumul spațiu-timp la Galeria Senat

Articol / 14 Noi 2022 / Andra Mihai
  • APPARATUS — o călătorie imersivă în continuumul spațiu-timp la Galeria Senat
1/1
Studioul de artă și tehnologie H3 prezintă APPARATUS, o instalație imersivă cu roboți, teatru-dans și lumini ce îi va transpune pe participanți într-o experiență din viitorul explorărilor spațiale. 

Pe 25, 26 și 27 noiembrie 2022, spațiul Galeriei Senat din București este transformat într-un vehicul sci-fi, scena APPARATUS.

Instalația performativă spune povestea lui Ome, ultima supraviețuitoare de pe APPARATUS, nava aflată în zbor către Proxima Centauri cu misiunea de a coloniza cel mai apropiat sistem solar. Dar Ome este singurul membru al echipajului rămas în viață, astfel că îi este imposibil să pună bazele unei societăți umane. Odată cu apropierea de steaua mult dorită, Ome trece de la furie și singurătate la serenitate și iluminare.

Întreaga experiență durează 30 de minute și reprezintă o meditație asupra unui viitor posibil al umanității, ca răspuns la problemele de astăzi legate de război, schimbări climatice și sociale. Într-o lume digitală, caracterizată de efecte vizuale, H3 își propune să îi transporte fizic și emoțional pe participanți în mijlocul poveștii.

Programul constă în trei reprezentații în fiecare dintre cele trei zile, de la 19:00, 20:00 și 21:00 iar locurile sunt limitate la maximum 50 de spectatori / reprezentație.

Accesul este liber și se face pe bază de înregistrare - apparatus.eventbrite.com

“În fiecare an găsim timp și resurse pentru un proiect în care invităm alți artiști și profesioniști pe care îi admirăm. În 2022 această lucrare este povestea Apparatus, unde alături de noi lucrează Carmen Coțofană de la Centrul Național al Dansului, Mihai Dobre de la Șuie Paparude și Cristian Șimon unul dintre cei mai prolifici light designeri din scena de teatru și de concerte de la noi.” - Andrei Mitișor, H3.

***

Echipajul APPARATUS


Coregrafie: Carmen Coțofană, Simona Dabija & Măciuceanu Elza Georgia

Compozitor: Mihai Dobre

Light design: Cristian Șimon

Story, scenography, direction, light installation, video, Kuka robot: Andrei Mitișor, Răzvan Pascu & Marius Dumitrașcu (H3)

***

APPARATUS este un proiect organizat de H3 - studio de new media art cu baza în București. Aflat la intersecția dintre robotică, arhitectură și arte vizuale, colectivul H3 își propune să construiască și deconstruiască realități, să modifice forma pentru a influența fondul lucrurilor.

Cu sprijinul Epson România, Combinat

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național - AFCN.

Website | Rezervări | Eveniment | Teaser