The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

New European Bauhaus Prizes 2023

Articol / 18 Ian 2023 / Andra Mihai
  • New European Bauhaus Prizes 2023
1/1
Noul Bauhaus European este o inițiativă creativă și interdisciplinară care conectează European Green Deal la spațiile și experiențele noastre de viață.

Call-ul pentru New European Bauhaus Prizes 2023 este deschis candidaturilor din partea statelor membre ale UE, iar pentru prima dată, acestea sunt deschise și către Balcanii de Vest.
 
Premiile vor putea ajunge până la 30 000 EUR pentru inițiative exemplare care îmbină durabilitatea, estetica și incluziunea - cele trei valori complementare ale Noului Bauhaus european.

Cum poți aplica? 

Pentru a aplica e nevoie de completarea următorului formular - AICI - în limba engleză, până pe 31 ianuarie. 

Se pot înscrie toate naționalitățile și mediile, cât timp conceptele, proiectele și inițiativele lor sunt implementate în UE sau în Balcanii de Vest și dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate descrise în Ghid.
 
Despre ce sunt premiile?
 
Premiile recunosc și răsplătesc proiectele existente și conceptele tinerilor, care demonstrează că soluțiile sustenabile promovate de European Green Deal pot fi, de asemenea, incluzive și frumoase, aducând experiențe de înaltă calitate în viața de zi cu zi a oamenilor.
 
Premiile vor fi acordate în patru categorii tematice:
 
- Reconectarea cu natura
- Recăpătarea sentimentului de apartenență
- Prioritizarea locurilor și persoanelor care au cea mai mare nevoie
- Necesitatea unei gândiri pe termen lung, pe ciclul de viață, în ecosistemul industrial.


În fiecare dintre cele patru categorii, există trei componente de competiție paralele:
 
Componenta A: „New European Bauhaus Champions, dedicat proiectelor existente și finalizate cu rezultate clare și pozitive.
Componenta B: „New European Bauhaus Rising Stars”, dedicată conceptelor prezentate de tinere talente cu vârsta de 30 de ani sau mai puțin. Conceptele pot fi în diferite stadii de dezvoltare, de la idei cu un plan clar până la nivel de prototip.
Componenta C: „New European Bauhaus Education Champions ”, dedicată inițiativelor care se concentrează pe educație și învățare. Sunt eligibile atât proiectele finalizate, cât și inițiativele cu un nivel minim de maturitate (a se vedea Ghidul solicitanților pentru detalii)

Beneficii: 

În total vor fi 15 premii. Juriul va selecta 12 câștigători (câte un câștigător pentru fiecare categorie din fiecare componentă). Trei câștigători vor fi selectați printr-un vot public deschis (un câștigător pe componentă).
 
Toți câștigătorii vor primi un premiu în bani:
 
30.000 EUR pentru componenta A și componenta C.
15.000 EUR pentru componenta B. 
 
Toți finaliștii vor fi invitați la Bruxelles pentru a participa la ceremonia de premiere și vor beneficia de un pachet de comunicare oferit de Comisie pentru a sprijini promovarea proiectului lor.