The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ciprian Gheorghe // Călimară-rezervor încărcător

Articol / 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Ciprian Gheorghe // Călimară-rezervor încărcător
  • Ciprian Gheorghe // Călimară-rezervor încărcător
  • Ciprian Gheorghe // Călimară-rezervor încărcător
1/3
Pasionat de design industrial, mecanică și mecatronică, olimpic național în proiectare tip CAD, Ciprian dezvoltă soluții în căutarea problemelor. În colaborare cu doi colegi, deține și conduce un mic atelier de prototipare rapidă și fabricare digitală, sperând ca într-o zi să joace un rol important pe piața națională și internațională. 

CONCEPT INOVATIV ȘI DESIGN PENTRU SISTEMUL CĂLIMARĂ-REZERVOR ÎNCĂRCĂTOR

Un sistem inteligent, simplu de folosit și de transportat, cu un design plăcut fără prea multe instrucțiuni și pași, imposibil de a fi folosit greșit.
Ideea propusă constă în realizarea unei călimare electrice, menită să încarce stiloul fără a fi nevoie de interacțiunea omului în proces.

Conceptul este simplu, stiloul se va pune cu partea superioară (opusa peniței) în călimară fără a fi nevoie să se desfaca ceva, călimara va depista stiloul, aceasta, cu ajutorul unei pompe va incărca stiloul, la finalizarea procesului de incărcare va fi scos din călimara și gata de utlizare. Elementul interschimbabil care va ține cerneala în călimara electrică este cartușul de cerneală inspirat din industria imprimantelor. Acesta fiind ușor de scos și înlocuit, fără a te murdări.

Acest concept își propune să atragă mai ales utilizatorii tineri, dar și oamenii de afaceri datorită designului plăcut și finisajelor premium. Toate acestea sunt posibile utilizând materiale reciclabile și reutilizabile pentru o dezvoltare durabilă.
 
 
 

Stiloul propus va trebui să elimine sau cel putin să reducă cantitatea de material plastic folosit și să încerce folosirea unor materiale neconvenționale sau reutilizabile. Altfel spus, reinventarea rezervei de cerneală este obligatorie, și repoziționată în întreg ansamblu stilou-încărcător readucând astfel vechea călimară de cerneală într-un nou concept design ușor de folosit și cu un proces de încărcare mult mai curat decât modelul clasic.