The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Isabela Lucia Ghebarus // Simbioza din spatele vizibilului

/ 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  •  Isabela Lucia Ghebarus // Simbioza din spatele vizibiluluiPicasa
  •  Isabela Lucia Ghebarus // Simbioza din spatele vizibiluluiPicasa
1/2
După bursa de la Milano (septembrie - martie 2015), prioritatile artistei s-au schimbat, făcând-o să parcurgă un traseu mental finalizat în Lucrarea de Diplomă. Lucrările au participat la expoziții din București -Căminul Artei și Sala Dalles și la Expo Milano 2015, International Contemporary Art de la Castelul Taccani (2 mai- 30 septembrie).

Simbioza din spatele vizibilului

În căutările sale printre formele artistice care să o ducă la expunerea acestor idei, artista a încercat să vadă dincolo de aparențe, să pătrundă în universul spiritual al lucrurilor, al vieții interioare al fiecărui element din jurul ei, încercând să-și explice de ce s-a oprit la o anume imagine, ce vrea aceasta să-i comunice și ce anume din interiorul său a atras-o pentru a-i hrăni și îmbogați spiritul.

În spatele realului - al vizibilului material și al nonvizibilului - senzații, sentimente - nu există limite, dupa opinia ei. Energiile lucrurilor se mișcă într-un ritm mai mult sau mai puțin frenetic în funcție de interesul vital al fiecăreia. Unele sunt în repaos, altele într-o continuă căutare a ceea ce le lipsește: iubire, căldură, viață, pasiune, emoție sau dimpotrivă opusul acestora: ură, dorință de răzbunare. Altele și-au pierdut interesul de a căuta. Durerea, amărăciunea, tristețea le-au devorat dorința și frica de un nou eșec le-a amorțit simțurile.