The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RSC Masterclass: Sharing Vision: Mix and Match

News / 25 Oct 2015 /
  • RSC Masterclass: Sharing Vision: Mix and Match
1/1
RSC (Romanian Society of Cinematographers) organizează în perioada 28 – 30 octombrie 2015 cea de-a șaptea ediție a RSC Masterclass cu tema „Sharing Vision: Mix and Match”. 
 
Ca și în anii precedenți, ediția 2015 a RSC Masterclass aduce la București unii dintre cei mai renumiți directori de fotografie și cele mai noi echipamente de film pentru 3 zile de seminarii practice și teoretice dedicate studenților școlilor de film și arte vizuale.
Participanții la RSC Masterclass vor beneficia atât de expertiza internațională a invitaților, profesioniști  de top ai industriei, cât și de echipamente profesionale, pe care le vor încerca ei înșiși, sub îndrumarea directorilor de fotografie care vor conduce atelierele practice, pentru a realiza o temă dată. La finalul celor 3 zile de workshop, materialele realizate împreună vor fi proiectate într-o sală de cinema din Grand Cinema Digiplex, Băneasa. Proiecția va fi organizată  vineri, 30 octombrie, zi liberă și deschisă publicului interesat. 
 
Abordarea practică este foarte importantă întrucât participanții au ocazia să lucreze umăr la umăr cu specialiști internaționali, precum Bruno de Keyzer, invitatul special al ediției din acest an, director de imagine cu peste 45 de filme în portofoliu, deținător al unui premiu Cesar, colaborator de-o viață al lui Bertrand Tavernier.

Printre invitații de anul aceste se mai află: Jean Yves Le Poulain, director de imagine și profesor la Lumiere Cinema School în Paris, cu peste 50 de filme în portofoliu și reprezentantul companiei Thales – Angenieux, Marc Galerne, proprietar al K5600, deja partener de tradiție al evenimentului, Jacques Delacoux, președintele Transvideo și Aaton Franța. 
 
Pentru înscrieri și pentru a participa la workshop-uri, este necesară completarea formularului online. Taxa de participare este de 100 de lei pentru cele două zile de ateliere practice. În a treia zi - în care se va organiza proiecția materialelor filmate și discuția teoretică - intrarea este liberă. 
 
Evenimentul RSC Masterclass este organizat de RSC – IMAGO cu sprijinul CNC în parteneriat cu UNATC.