The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

19-20 mai

News / 14 Mai 2018 / INSTITUTE.RO
  • 19-20 mai
  • 19-20 mai
1/2
În cadrul festivalului Romanian Design Week 2018, weekend-ul 19-20 mai va fi dedicat Cartierului Creativ!

La această ediție, Romanian Design Week și-a propus să demonstreze potențialul creativității de a deveni un instrument de coeziune comunitară, un ingredient util în procesele de regenerare și dezvoltare urbană, dar și o resursă pentru strategiile de dezvoltare economică. Pentru a susține acest discurs, RDW 2018 propune la această ediție mai multe formate, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design, precum și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului și a industriilor creative locale, precum și un weekend dedicat Cartierului Creativ. 
 
Weekend în Cartierul Creativ își propune să încurajeze utilizarea responsabilă, inteligentă și creativă a spațului public, să genereze dialog și coeziune între diverși actori implicați în industriile creative locale și să prezinte celor care se află în București într-unul dintre cele mai efervescente weekend-uri din an- un oraș plin de energie creativă, de contraste și de proiecte valoroase, precum și oamenii și organizațiile din spatele acestora. 
 
„Weekendul Cartierului Creativ ar trebui să fie o dovadă a faptului că Bucureștiul își permite să se poziționeze ca un oraș creativ și că poate deveni o  destinație culturală relevantă pe harta Europei. Evenimentul va fi o mică mostră a ce pot însemna industriile creative locale, concentrate în 48 ore și în perimetrul definit de Cartierul Creativ- cel mai nou și probabil cel mai ambițios proiect și pariu asumat de către The Institute”, a declarat Andrei Borțun- CEO The Institute.

Tot cu această ocazie se va lansa și primul număr al ziarului Cartierul Creativ,  gazeta comunităţii creative din zona Cișmigiului, ghid în descifrarea și familiarizarea cu spaţiile și artiștii ce activează în perimetrul Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei.
 
În cadrul weekend-ului, veți putea vizita și Cartierul Creativ Hub+Store, un proiect susținut de Startarium. Spațiul, situat pe Calea Victoriei 46,  va prezenta o selecție de produse curatoriate care s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin fezabilitate și succes pe piață. De la obiecte de mic mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii până la postere, papetărie și produse pentru copii, magazinul va expune și va promova peste 50 de designeri și artiști români. De asemenea, Victoria 46 va fi, pe toată perioada Romanian Design Week, gazda unui program dedicat industriilor creative și tinerilor antreprenori, ce va cuprinde conferințe, întâlniri și workshopuri organizate în parteneriat cu instituții și branduri ce împărtășesc aceleași valori cu cele ale Cartierului Creativ. 
 
Programul weekendului dedicat Cartierului Creativ va fi completat de o serie de petreceri și de evenimente organizate și găzduite de organizațiile care definesc și compun Cartierul Creativ. 
Stay tuned!

Cartierul Creativ este un proiect The Institute.
 
Sustinut de: UniCredit Bank
Partener Strategic: Startarium
Sponsor: Gambrinus
 
Parteneri media principali: Hotnews, Posterscope România, Promenada Mall
Parteneri media: Dezeen, Dezeen Jobs, Radio România Cultural, Alist Magazine, Zeppelin, igloo, Iqads, Arhitectura, Zile și Nopți, Molecule F, Designist, Art Safari, Glamour, DreamingOf.net, Modernism.ro
Parteneri strategici: Dăescu Borțun Olteanu, Gavrilă și Asociații, 360 Revolution, Kaustik, Netvibes, Mind Treat Studios, Ove, Zelist