The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

BALASSI INSTITUTE // INFLUENȚA MAGHIARĂ ÎN TEATRUL BAUHAUS

Articol / 09 Apr 2019 / INSTITUTE.RO
  • BALASSI INSTITUTE // INFLUENȚA MAGHIARĂ ÎN TEATRUL BAUHAUSBALASSI INSTITUTE
  • BALASSI INSTITUTE // INFLUENȚA MAGHIARĂ ÎN TEATRUL BAUHAUSBALASSI INSTITUTE
  • BALASSI INSTITUTE // INFLUENȚA MAGHIARĂ ÎN TEATRUL BAUHAUSBALASSI INSTITUTE
1/3
who
Institutul Balassi - Institutul Maghiar din București este o instituție culturală diplomatică a Ungariei care promovează arta contemporană maghiară pe teritoriul României.

what

La atractiva universitate de artă din Germania, Bauhaus, au studiat numeroşi studenţi maghiari şi au predat la fel de mulţi profesori. Ei au avut un rol determinant în viaţa instituţiei, în reformarea spiritului constructivist, în formarea pedagogiei specifice Bauhaus şi a perspectivei moderne de design şi arhitectură. După Primul Război Mondial instituţia Bauhaus a devenit una din cele mai atractive destinaţii ale artiştilor şi studenţilor maghiari care căutau noi căi de exprimare. Artiştii maghiari au participat activ şi la producţiile scenice experimentale Bauhaus, cu îndrăzneţe proiecte arhitecturale de teatru (Moholy-Nagy László, Molnár Farkas, Sebők István, Weininger Andor). Probabil că lipsa de perspectivă în ce priveşte realizarea proiectelor funcţionale a dus la elaborarea proiectului Teatrului sferic a lui Weininger, o viziune monumentală, cu formă emblematică. Expoziția cuprinde macheta realizată pe baza acestor proiecte.



***
18 – 26 MAI // 12:00 – 20:00

@Teatrul Odeon, Calea Victoriei 40 - 42, în Cartierul Creativ

***

Pe lângă această expoziție, Institutul Balassi va găzdui o serie de capsule pe perioada Creative Quarter Design Festival și Romanian Design Week: 

  • Expozițiile Catedrei de textile a Departamentului de Design din cadrul MOME

  • Catedra de textile a Departamentului de Design din cadrul Universităţii de Arte Moholy-Nagy (MOME) din Budapesta aduce la București o colecție de textile care permite publicului o privire asupra activităţii desfăşurate de studenţii de la specializările ţesături, materiale şi modele imprimate, precum şi forme tricotate. Coordonatori de proiecte: Bényei Tünde, Kele Ildikó, Révész Eszter, Szűcs Edit.

  • Expoziție de obiecte de șezut a Departamentului de Design din cadrul MOME

  • Expoziția Institutului de Design al MOME prezintă mobilier unicat, printre care mobilă pentru odihnă, scaune demontabile, ușor de mutat, respectiv scaune reinterpretate. Obiectele create în programul de design de mobilier sunt caracterizate de soluții structurale noi, forme incitante și combinații de materiale surprinzătoare, obținute prin experimente. Obiectivul principal al proiectării este reinterpretarea tehnicilor tradiționale și proiectarea pentru executarea în ateliere.

  • Tabăra de design din comuna Cernat – Sfântu Gheorghe Design Week

  • Tabăra de design din comuna Cernat, jud. Covasna a ajuns la a patra ediţie. Este un eveniment strâns legat de Designweek Sf. Gheorghe, și este organizat în parteneriat cu MOME Budapesta, pentru studenți de la diferite universități de design din România și din Ungaria. Materialul prezentat la București este o selecție din lucrările realizate la ultimele două ediții. Tema de obicei are ca component lemnul, având în vedere tradiția locală și sursa de inspirație oferită de Muzeul Haszmann Pál din localitate care are o colecţie etnograficã foarte spectaculoasã, si unde se desfășoară activitătile taberei. Designul si tehnologia se întâlnesc cu materialul si meseriile, căutând diferentele si asemănările prin soluţii si funcţii care leagă trecutul de viitor.

    Cele trei expoziții pot fi vizitate la sediul Institutului Balassi din strada Gina Patrichi nr. 8, în perioada 20-26 mai, în intervalul 10:00-19:00. Vernisajul acestora va avea loc pe data de 20 mai, de la ora 17:00.