The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Preview al ziarului Cartierul Creativ no. 5

Articol / 28 Mar 2019 / The Institute
  • Preview al ziarului Cartierul Creativ no. 5Piaţa Amzei
  • Preview al ziarului Cartierul Creativ no. 5Piaţa Amzei
  • Preview al ziarului Cartierul Creativ no. 5Piaţa Amzei
1/3
Zoom-in: Piața Amzei

Pentru mulți dintre noi, Piața Amzei înseamnă amintiri cu precupeți și flori și piese de teatru pentru copii la teatrul Ion Creangă. Din fericire, deși piața așa cum o știam a dispărut în anii 2000, precupeții au migrat, și teatrul a intrat în renovare, ca toate lucrurile bune, spiritul comercial și piesele de teatru pentru copii au rămas în zonă, chiar dacă și-au schimbat adresele.

Piața, nucleu al zonei, a intrat în 2007 într-o reconstrucție care a durat atât de mult, încât zona Amzei, ca loc de întâlnire, s-a evaporat. Au rămas câteva puncte de interes, dar mai degrabă sateliți ai zonei și mai mult închise către interior, fiecare cu proprii prieteni, propria comunitate, propriul public.

A cincea ediție a ziarului Cartierul Creativ te poartă prin împrejurimile Pieței, deschide uși prăfuite, dar fermecătoare, îți spune unde te poți opri doar pentru un sendviș, o cafea sau pentru o prăjitură, localuri cu o doză de creativitate fie în meniu, fie în rândurile publicului ce le-a frecventat dintotdeauna.

Și ca la început de primăvară, zona invită la plimbări cu parfum de magnolie: pe fiecare stradă din apropierea pieței găsești fragmente de neprețuit din patrimoniul arhitectural al Bucureștiului, care de cele mai multe ori găzduiesc și organizații profesionale din sfera industriilor culturale și creative.

Ce mai găsești în numărul 5:
- Un interviu despre ACBC-ul modei pentru copii, cu Adriana Pașcan, rezident în Cartierul Creativ de peste 15 ani;
- Case adormite din Cartier ce prind viață pentru câteva zile și își spun poveștile;
- Planurile de festival ale Cartierului, care își scoate designul din toate sertarele;
... Totul cu miros de miez de pâine caldă în sacoșa ce s-a umplut la brutăria din cartier.

Cartierul Creativ, spaţiu delimitat de străzile Berzei - Calea Griviței - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta, fructifică energiile și potențialul antreprenorial și de dezvoltare urbană al industriilor creative. Este un nod al efervescențelor comunităților creative suprapus unui spațiu care are deja istoria și infrastructura necesare catalizării și accelerării motoarelor ecosistemului cultural și creativ. Inițiativa contribuie la coagularea comunității locale a industriilor creative și potențează astfel identitatea culturală a Bucureștiului.

Ziarul Cartierul Creativ apare la fiecare două luni și concentrează poveștile oamenilor, locurilor și afacerilor din cartier. Se distribuie gratuit în tot perimetrul Cartierului Creativ.

www.cartierulcreativ.ro