The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CENTENAR CREATIVMuzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Naţional al Unirii Alba-Iulia, Complexul Naţional Muzeal Național “Moldova” Iaşi, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi The Institute lansează concursul de design Centenar Creativ pentru a aduce o nouă perspectivă asupra modalităţilor de valorizare a patrimoniului muzeal prin design contemporan şi pentru a promova colaborarea dintre instituţiile muzeale şi zona industriilor creative. 

Concursul are ca obiectiv crearea unor proiecte de design de produs care reinterpretează elemente asociate cu Centenarul Marii Uniri, fie că pornesc de la patrimoniul deţinut de instituţiile muzeale implicate în proiect sau de la personalităţi şi momente relevante pentru aniversarea a 100 de ani de la întregirea României. Pornind de la succesul obiectelor de design dezvoltate în cadrul proiectului Cotroceni Creativ, derulat cu un an în urmă de Muzeul Național Cotroceni, produsele create de participanți vor reprezenta un prim pas în transformarea magazinelor de prezentare ale muzeelor în parte integrantă a experienței de vizitare.

CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI CENTENAR CREATIV SUNT: 
- Radu Abraham & Vanessa Singenzia - "One minute sculpture"
- Mihaela Cherciu / Atelierul de Porțelan - "Cocarda junilor"
- Amalia Dumitru AND art concept - "Set Suport Căni - Coloana Infinitului"
- Gelu Florea - "Set Centenar"
- Sorina Niculcea - "Suportul vertical"
- Diana Toboșaru / Anayd Blu - "The Queen's Dream"

Calendarul competiției
12 iulie - lansarea concursului
12 iulie – 26 august 2 septembrie – înscrierile online, prin formularul de concurs de mai jos
2 – 12 septembrie - jurizarea
12 septembrie - anunțarea câștigătorilor
12 septembrie – 12 octombrie - perioada de producție pentru seria de 60 de obiecte
octombrie - noiembrie - microexpoziţii cu prototipurile obiectelor câştigătoare


Brief-ul pentru Centenar Creativ poate fi descărcat de aici.

Regulament Centenar Creativ.