The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

38 de companii au contribuit la prima editie Mobile Tech Report

News / 21 Sep 2016 /
  • 38 de companii au contribuit la prima editie Mobile Tech Report
  • 38 de companii au contribuit la prima editie Mobile Tech Report
  • 38 de companii au contribuit la prima editie Mobile Tech Report
1/3
Echipa Mobile Academy a lansat prima editie a Mobile Tech Report 2016, un studiu ce furnizează informații despre ce se întâmplă în industria mobile în București. De acest studiu vor beneficia atât profesioniștii din domeniu, curioși în legătură cu starea locală în mobile, dar și companiile care au de gând să se dezvolte în această direcție.

Principalele informații ale raportului cuprind tipurile de proiecte abordate de companiile locale, noile tehnologii și tendințe, oportunități de business în mobile, idei pentru implicarea în această comunitate, precum și cele mai utilizate instrumente într-o echipă mobile. Având în vedere că scopul acestui studiu este de a prezenta informații despre industria mobile locală, cercetarea a fost una calitativă.

Au fost contactate majoritatea companiilor cu sediul în București care sunt implicate în dezvoltarea aplicațiilor mobile. Cele 38 de companii care au contribuit variază de la firme de outsourcing, la start-ups noi sau cu vechime, pe piața dezvoltării de aplicații mobile. Fiecare companie a completat inițial un chestionar, în urma căruia a avut loc o intâlnire pentru a clarifica toate aspectele.

Mai mult de jumătate dintre companiile participante au experiență cuprinsă între 3-5 ani, iar 86% dintre ele construiesc aplicații native pe iOS și Android. Industriile cele mai populare pentru care se construiesc proiecte pe mobile sunt Retail, mCommerce și Finance, urmate de Educatie și Entertainment.

Peste 40% din companiile participante construiesc în una sau mai multe dintre aceste industrii. Ca perspective de business, companiile văd în continuare industrii cu potential precum mCommerce, dar și zone în care nu s-au construit încă foarte multe proiecte pe mobile, precum Sănătate sau FMCG.

Lansarea Mobile Tech Report 2016 a avut loc pe 20 septembrie, în cadrul unui meetup organizat de Mobile Academy, la TechHub.


Mobile Academy este un startup înființat in 2015, cu scopul de a dezvolta piața de mobile development din România, atât din punct de vedere tehnic, cât și design sau business.