The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANCA VINTILĂ DRAGU

Articol / 07 Feb 2019 / The Institute
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANCA VINTILĂ DRAGUAnca Vintilă Dragu
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANCA VINTILĂ DRAGU#ANTROPO-CIBERNETICUS, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANCA VINTILĂ DRAGU#ANTROPO-CIBERNETICUS, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANCA VINTILĂ DRAGU#ANTROPO-CIBERNETICUS, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANCA VINTILĂ DRAGU#ANTROPO-CIBERNETICUS, DIPLOMA 2018
1/5
În așteptarea ediției de anul acesta a festivalului tinerilor absolvenți de facultăți creative, DIPLOMA, ne-am propus să aflăm cum au perceput experiența artiștii proaspeți expuși la ediția din 2018. Vă prezentăm o serie de mini interviuri cu insighturi despre festival care să dea curaj și motivație și absolvenților de anul acesta să-și înscrie lucrările de diplomă în expoziție.

Am stat de vorbă cu Anca Vintilă Dragu, absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design din Bucureşti, specializarea Ceramică şi fondatoarea brandului Una ca Luna, care a expus la DIPLOMA 2018 lucrarea ei de dizertaţie, #ANTROPO-CIBERNETICUS.

În #ANTROPO-CIBERNETICUS, artista creează o simplă sinteză vizuală a atitudinii umane în public, în care personajele se vor arhetipuri de postură şi atitudine, comportamente de masă recente, ce frapează. Lucrarea studiază ceea ce este comun în ultimul timp, şi anume ataşamentul faţă de tehnologie, smartphones, tablete, căşti, mijloace de locomoţie. Acest ataşament este vizibil, mobilul a devenit o prelungire a mâinii, iar folosirea lui schimbă comportamentul social.



4321 Start, experiența Ancăi la DIPLOMA 2018:

4 cuvinte care descriu cel mai bine experiența ta la DIPLOMA.

Atmosfera cool, vizibilitate, cele mai bune lucrări, satisfacţia expunerii într-un spaţiu adecvat, a fost un motiv de întâlnire la final de studii, iar în 2019 voi reveni pentru a vedea noii absolvenţi!

3 lucruri pe care plănuiești să le faci în următorii 5 ani.
• Să îmi dedic timp în fiecare an pentru a îmi continua activitatea artistică, în prezent sunt pentru 2 luni la un rezidenţiat artistic în Danemarca, la Guldagergaard International Ceramic Research Centre.
• Îmi doresc să lucrez şi să expun în ţară şi în afară.
• Să dezvolt în continuare brandul de ceramică Una ca Luna.

2 motive pentru care ai ales artele.
Am ales artele pentru bucuria şi energia pe care mi-o oferă creaţia. Pentru şansa pe care artistul o are de a oferi un moment sau motiv de meditaţie privitorului.

1 lucru care te-a bucurat/ţi-a plăcut mult în timpul festivalului.
Festivalul DIPLOMA a fost o galerie de artă pop-up, un loc unde ne-am adunat să celebrăm finalizarea studiilor şi să vedem cele mai bune lucrări din toate secţiile. Sugerez organizatorilor ca expoziţia să fie deschisă publicului pentru o perioadă mai lungă.
_____________________________________________________________________________

DIPLOMA
, cel mai amplu eveniment dedicat viitoarei generații de artiști și creativi din România, prezintă cele mai bune lucrări ale absolvenților facultăților vocaționale, din dorința de a încuraja tânăra generație de artiști să își prezinte și promoveze universul creativ în fața unui public larg, dar și din convingerea că încurajarea dialogului între discipline, Universități și între tinerii absolvenți și specialiștii consacrați, poate contribui real la dezvoltarea mediului artistic și creativ local.