The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ŞTEFAN ZECHERU

Articol / 08 Feb 2019 / The Institute
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ŞTEFAN ZECHERU
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ŞTEFAN ZECHERUCloud Inc Joc Educativ de la 2d la 3d, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ŞTEFAN ZECHERUCloud Inc Joc Educativ de la 2d la 3d, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ŞTEFAN ZECHERUCloud Inc Joc Educativ de la 2d la 3d, DIPLOMA 2018
1/4
În așteptarea ediției de anul acesta a festivalului tinerilor absolvenți de facultăți creative, DIPLOMA, ne-am propus să aflăm cum au perceput experiența artiștii proaspeți expuși la ediția din 2018. Vă prezentăm o serie de mini interviuri cu insighturi despre festival care să dea curaj și motivație și absolvenților de anul acesta să-și înscrie lucrările de diplomă în expoziție.

Am stat de vorbă cu Ştefan Zecheru, absolvent al Facultății de Arte Decorative și Design, secția Design Industrial, care a expus la DIPLOMA 2018 proiectul lui de licenţă, Cloud Inc Joc Educativ de la 2d la 3d.

Premisa proiectului este găsirea unei metode noi de învățare/reținere a Alfabetului Fonetic NATO. Lucrarea are ca public țintă copiii, motivația fiind educarea noilor generații cu privire la alfabet (promovat ca abilitate folositoare în viața de zi cu zi), iar astfel s-a recurs la simplificarea cantității de informație ce trebuie reținută prin împărțirea celor 26 de litere în 4 seturi diferite. Revista fiecărui set urmărește definitivarea procesului de învățare și alături de ambalaj conturează o „jucărie” educațională menită să stimuleze capacitatea de memorare.



4321 Start, experiența lui Ştefan la DIPLOMA 2018:

4 cuvinte care descriu cel mai bine experiența ta la DIPLOMA.

Mândrie, Responsabilitate, Deadline și Împlinire.

3 lucruri pe care plănuiești să le faci în următorii 5 ani.
Multe idei bune, prea puțin timp din păcate. Voi continua cu siguranță să modelez 3D și nu mă feresc de designul industrial în nici un caz, poate un atelier de figurine / jucării în cinstea licenței, cine știe, poate chiar un studio de animație mai târziu. Ambițios, știu.

2 motive pentru care ai ales artele.
Mereu am desenat, este cea mai bună metodă prin care am putut să îmi prezint ideile și imaginația. Mai importantă însă, satisfacția după fiecare proiect terminat, fiecare problemă rezolvată și mai ales fiecare obiect și concept adus în realitate prin intermediul designului. Designul este artă și designul augmentează lumea în care trăim, nu există motivație mai bună.

1 lucru care te-a bucurat/ţi-a plăcut mult în timpul festivalului.
Locația cu siguranță a fost ceva aparte, poate mai mult organizarea și numărul mare de lucrări, dar cred că cel mai important lucru a fost atmosfera, adunarea în sine și sentimentul de fraternitate cu ceilalți expozanți și vizitatori.
_____________________________________________________________________________

DIPLOMA, cel mai amplu eveniment dedicat viitoarei generații de artiști și creativi din România, prezintă cele mai bune lucrări ale absolvenților facultăților vocaționale, din dorința de a încuraja tânăra generație de artiști să își prezinte și promoveze universul creativ în fața unui public larg, dar și din convingerea că încurajarea dialogului între discipline, Universități și între tinerii absolvenți și specialiștii consacrați poate contribui real la dezvoltarea mediului artistic și creativ local.