The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

6 artiști români la a 28-a ediție a Braderie de l'Art

Articol / 30 Noi 2018 / The Institute
  • 6 artiști români la a 28-a ediție a Braderie de l'ArtBogdan Rusu
  • 6 artiști români la a 28-a ediție a Braderie de l'ArtCiprian Andrei
  • 6 artiști români la a 28-a ediție a Braderie de l'ArtDaniel Rădulescu
  • 6 artiști români la a 28-a ediție a Braderie de l'ArtDenis Simion
  • 6 artiști români la a 28-a ediție a Braderie de l'ArtIon Rusu
  • 6 artiști români la a 28-a ediție a Braderie de l'ArtRadu Abraham
1/6
Braderie de l'Art, organizată în parteneriat cu Institutul Francez și The Institute, în cadrul Sezonului Franța-România 2019, va găzdui la această a 28-a ediție 6 artiști români. Braderie de l’Art se va desfășura pe 1 și 2 decembrie în Franța, la Roubaix, în spațiul La Condition Publique, iar intrarea este gratuită.

Braderie de l’Art înseamnă: 3000 m3 de materiale, peste 150 de designeri, meșteșugari, pictori, grafferi și alți artiști plastici, reuniți o dată pe an în 2000 m2, pentru 24 de ore neîntrerupte de creație.

Proiectul a fost inițiat în 1991 de către Fanny Bouyagui, care a creat în același an și Art Point M, asociație care încearcă să revendice cultura urbană rezultată din principalele curente subterane ale anilor 90 și din mixul eclectic de culturi.

Braderie de l'Art este un eveniment atipic, care are ca scop promovarea know-how-ului artizanal, a proceselor de fabricație a diferitelor obiecte de design, departe de producția de masă care epuizează resursele naturale și încurajează supraconsumul. Înainte de eveniment există o vastă campanie de colectare de materiale recuperate de la companii locale, sub eticheta RE-COLLECTE, materiale destinate să devină, în timpul unui singur weekend, materia primă și expresia artistică exclusivă a creatorilor reuniți în spațiul La Condition Publique. Obiectele născute din imaginația lor sunt vândute la fața locului cu prețuri cuprinse între 1 și 300 de euro.

Printre cei șase artiști invitați în cadrul Sezonului Franța-România sunt și Denis Simion (artist vizual), Radu Abraham (designer) și Ion Radu (meșteșugar), de la Mesteshukar ButiQ, Daniel Rădulescu (sculptor în metal) și Ciprian Andrei (designer, Atelier Mustață) și Bogdan Rusu (designer și ceramist, meșteșugar de obiecte din lemn).

Mai multe informații puteţi găsi pe site sau pagina de Facebook.