The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

A început Creative Est #2

News / 11 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • A început Creative Est #2
  • A început Creative Est #2
1/2
Săptămâna aceasta începe ce-a doua ediție a festivalului Creative Est, o inițiativă ce își propune să atragă atenția asupra potențialului major al industriilor creative românești și est-europene. De luni, 10 octombrie până pe 16 octombrie, Bucureștiul se transformă într-un centru al antreprenorilor creativi, unde se întâmplă 10 evenimente timp de 7 zile. 

Evenimentele Creative Est vor avea loc toată săptămâna la Arcub Gabroveni, Hala de la Industria Bumbacului, UNARTE și Universitatea de Arhitectură Ion Mincu. 

În cadrul workshopurilor, conferințelor și dezbaterilor publice vor fi prezenți lideri din cadrul hub-urilor creative din Nantes, Kiev, Belgrade, Tartu dar și designeri, artiști și artizani locali și se adresează tuturor celor care lucrează sau își doresc o carieră în artă, design, tehnologie, gastronomie, modă și dezvoltare urbană. Cel mai mare eveniment al festivalului este dedicat publicului larg și aduce la un loc proiecte-manifest ale creatorilor locali. 

Market-ul Creative Est va transforma o fostă hală de textile din complexul Industria Bumbacului în spațiu de descoperire a peste 50 de standuri de design, artă și gastronomie.

 
Conferința centrală Creative Est 2016, denumită „A city shaped by Creative Industries” va avea loc vineri, 14 octombrie, la Arcub Gabroveni, și propune un maraton de prezentări inedite despre comunitățile de antreprenori capabili să schimbe orașul prin proiecte de impact. Printre cei invitați se numără Boris Meggiorin (Franța), director de dezvoltare al clusterului de industrii creative Quarter de la Creation din Nantes, Anja Arandjelovic (Serbia), manager cultural și co-fondator al hubului Mikser House, Egbert Ruhl (Germania), responsabil de regenararea urbană a portului din Hamburg.

Biletele costă 30 de Euro și pot fi achizționate prin eventbook.ro. 

ChristineOnTheClouds, Brândușa Atena Ungureanu, Madam Mitza, Contemporia, Nerv, UNICAT, Rod Cărturești, Designer, Cresc, Berero, Woodish, Mesteshukar, Stencilit - sunt doar câteva dintre numele designerilor și artizanilor care vor expune pe 15 și 16 octombrie la Hala de la Industria Bumbacului în cadrul Market-ului Creative Est.

Ziua de duminică e dedicată familiilor și va cuprinde ateliere de caligrafie, știință, morărit sau antrenamente de imaginație. În spațiu exterior, bucureștenii se vor putea bucura de Food Market cu bucătării urbane și Farmers Market cu legume și fructe de la producători locali. Accesul la Market este gratuit. 
 
Creative Est este susținut de Banca Transilvania, partener principal al creativității românești. Festivalul are loc sub patronajul Reprezentației Comisiei Europene în România și se bucură de parteneriatului Ministerul Culturii, ARCUB, centrul de proiecte culturale al municipiului București, Telekom România și NOD Makerspace.