The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ADELINA IVAN // Time Delusion

Articol / 12 Mai 2016 / RDW team
  • ADELINA IVAN // Time Delusion
  • ADELINA IVAN // Time Delusion
  • ADELINA IVAN // Time Delusion
  • ADELINA IVAN // Time Delusion
1/4
Spațiul și timpul sunt pure intuiții prin care noi percepem lumea în conformitate cu forme sau structuri ale sensibilității noastre. În general, timpul a fost imaginat ca un flux generativ și partitiv care se distribuie liniar, circular sau fragmentat. Metaforele timpului, adesea imaginat ca râu, origine și flux continuu prin care momentele așteptate ale viitorului se transformă într-un prezent intens resimțit care la rândul lui, se obiectifică, prin melancolie, în trecut sunt metode prin care ne putem reprezenta viața și finitudinea materiei. Acest curs delimitează, deseori, o reacție a memoriei sau materiei la inerenta eroziune și descompunere a impulsului lor originar, care se resimte ca ritmic, serial și generativ. Percepția intuitivă a identității ca o relație inseparabilă dintre un moment trecut și unul prezent este de fapt o iluzie.

Dacă renunțam să mai înțelegem timpul, spațiul și memoria drept categorii definitive ale cunoașterii, informate de mecanismele noastre senzoriale, putem intra într-un câmp speculativ, care replică timpul și memoria obiectelor, cum ar fi efectul unei cortine suspendate în falduri ondulatoare, într-o nemișcare iritantă pentru graba noastră de a înțelege.

Practica conceptuală a Adelinei Ivan întâlnește un impuls criogenic al suspendării ce urmărește să înghețe întrețeserea timpului, materialului textil și a luminii în modele structurale ce direcționează înțelegerea timpului, în metafore ale fluxului, continuității, prezenței sau absenței.


23 mai - 5 iunie
Bd. Calea Victoriei, nr. 114 (KUBE Musette)

Vernisaj: 23 mai, ora 19:00

Adelina Ivan este designer și artist vizual. Lucrează cu lumina și memoria, exprimate prin textile, fotografie, instalație și film. Discursul personal explorează felul în care interacționează timpul cu spațiul și memoria. În ultima perioadă interesul ei a trecut de la fashion design spre zona artelor vizuale, în special spre instalațiile textile.
Practica ei examinează reflexia luminii pe diferite texturi, structuri și geometrii. Însăși natura materialului activează procesul de construire a suprafeței obiectului, de la plat la tridimensional, apoi deconstruirea, reciclarea, descompunerea și revenirea la stadiul incipient al fibrei textile. Adelina a absolvit Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte București.