The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

AND NOW EAST POSTER FESTIVAL 2021

Articol / 15 Sep 2021 / Luiza Popescu
  • AND NOW EAST POSTER FESTIVAL 2021
1/1
Prima ediție a festivalului de postere And Now East 2021 are loc în perioada 17 – 26 Septembrie, la Point în București. Deschiderea are loc vineri, 17 septembrie, începând cu ora 19:00.

Festivalul And Now East 2021 este un manifest al designului grafic din Europa de Est, o radiografie colorată a civilizației, dar și o oglindă a mediului nostru social și cultural. 

Prima ediție a festivalului a avut 700 de afișe înscrise, cu peste 160 de participanți din toate țările eligibile, iar printre acestea se numără: Albania, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, Polonia, Kosovo, Macedonia, Slovenia, Romania, Cehia, Belarus, Slovacia, Ucraina. Din totalul de afișe au fost selectate 45, aparținând a 12 țări din cele 18 participante, iar 5 designeri grafici sunt din România. Selecția finală de designeri participanți o puteți vedea aici.

Juriul expoziției din cadrul festivalului a fost alcătuit din 5 membri ai echipei Local Design Circle, profesioniști în domeniul designului grafic: Andrei Grosu, Artemisa Pascu, Andrei Turenici, Sebastian Pren și Bianca Dumitrașcu.

În cadrul festivalului va exista și o expoziție capsulă, constând în 9 afișe realizate de 9 designeri grafici care au aplicat pentru festival și care au fost selectați de juriu să participe în perioada 11–13 septembrie la un workshop intensiv, unde au învățat totul despre crearea unui poster, de la concept, la structură și până la rezultatul final, sub atenta îndrumare a polonezei Marta Gawin, designer grafic multidisciplinar.

Pe 23 septembrie, începând cu ora 19:00, va avea loc un Talk în cadrul festivalului, alături de Type Thursday Bucharest, ce va fi difuzat live, pe Facebook. Live aici

În cadrul festivalului publicul se va putea bucura de un pop-up shop, cu o selecție de obiecte de design local, curatoriate de Room21Store.

Pentru mai multe informații, se poate trimite un mesaj pe adresa hello@localdesigncircle.com.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi urmărite pe:

Instagram: www.instagram.com/andnoweast
Facebook: www.facebook.com/localdesigncircle
Facebook Event: fb.me/e/1bBztw4DD
Website: www.andnoweast.com

Local Design Circle este o echipă de profesioniști în domeniul designului grafic care și-a propus să devină vocea designerilor grafici români, să faciliteze accesul la educație în acest domeniu și să contribuie activ la modelarea unui mediu vizual armonios.