The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Apel de proiecte: IA-ALTFEL

News / 10 Iun 2018 / INSTITUTE.RO
  • Apel de proiecte: IA-ALTFEL
  • Apel de proiecte: IA-ALTFEL
  • Apel de proiecte: IA-ALTFEL
1/3
Pentru tine ce înseamnă "Măiastra" ? E rândul tău să spui povestea. A șasea ediție a proiectului “Măiastra – Povestea nespusă a iei” îți dă șansa să duci povestea mai departe.

Programul “Măiastra – Povestea nespusă a iei” aduce în centrul atenţiei IA că simbol identitar şi obiect de artă. Initiat de galeria Galateca in anul 2013, a generat zeci de proiecte și expoziții în țară și în străinătate, adunând laolalta zeci de artiști, designeri, curatori, bazându-se pe recuperarea identitară.
De asemenea, Galeria Galateca și asociația Neo Art România și-au propus organizarea unei serii de evenimente în 2018 cadrul programului Neo Studio, destinat tinerilor artiști.

Galateca organizează acest proiect în colaborare cu Neo Art, IMDD, Institutul Cultural Român din București și Uniunea Artiștilor Plastici din România, cu titlul IA-ALTFEL, în perioada 24 iunie - 1 septembrie 2018.

Acest proiect este compus din 3 părti: apelul de proiecte, organizarea expoziției câștigătoare la Galateca și itinerarea expoziției în afara țării, cu sprijinul ICR.  Împreuna cu partenerii săi strategici, Galateca își propune ca obiectiv susținerea și promovarea tinerilor artiști, membrii stagiari și absolvenți ai institutelor de artă, din toate domeniile artei vizuale, în demersul lor artistic și în procesul de intregrare în arta contemporană românească. În plus, unul dintre elementele definitorii ale proiectului este luctrul colaborativ, respectiv încurajarea proiectelor multidisciplinare, coerente, realizate de tinerii artiști împreună.

Proiectul dorește să creeze legături interdisciplinare între zone diverse ale artei și nu în ultimul rând să încurajeze creearea de comunități artistice în rândul tinerilor care să dezvolte un concept inovator, integrat în arta și cultura secolului nostru.

Ne adresăm tinerilor artiști din toate domeniile și încurajăm depunerea unor proiecte de grup care să dezvolte contacte și legături artistice dintre mai multe domenii de exprimare artistică, să redefinească rolul educațional al artei și importanța ei în viața socială a comunității.
Proiectele depuse trebuie să dezvolte un concept curatorial complex, de la statement, vizual, panotare, propuneri de promovare, organizare de evenimente conexe pe parcursul expoziției, să includă și o evenimente conexe care să dezvolte un dialog direct cu publicul, evenimente de tip Artist Talk, performance, atelier deschis, work shop etc.

OPEN CALL

Regulament de aplicație:
Se acceptă aplicații a grupurilor de artiști, minim trei membri și se punctează interdisciplinaritatea, caracterul inovator al proiectului, integrarea unei componente de artă contemporană de tipul video, performance, science art, folosirea tehnologiei etc. Artiștii interesați trebuie să depună toate documentele la adresa de e/mail galeria@galateca.ro până la data de 21 iunie 2018, cu mențiunea IA-ALTFEL.

Documentrul trimis trebuie să cuprindă:

- fișa de înscriere
- un portofoliu cu 5-7 imagini fotografice ale lucrărilor realizate în ultimii 5 ani însoțite de toate datele tehnice /titlu, tehnică, dimensiune, anul execuției/ ale artistilor si 1-2 exemple de proiecte la care au participat, daca este cazul
- statement pentru susținerea proiectului
- document de prezentare a proiectului care trebuie să cuprindă următoarele
descrierea proiectului, imagini-schițe lucrări, schițe de panotare pentru spațiul Galeriei Galateca

Sunt admise tehnicile de exprimare, de la cele vizuale-din toate domeniile, de la desen, gravură, picture, design, video, instalație, design etc.- până la cele din alte domenii ale artei, film, teatru, muzică, performance etc.

Rezultatul selectiei va fi anunțat pană pe data de 24 iunie la Galeria Galateca cand organizatorii vor prezenta toate proiectele depuse si vor anunța câștigătorii.

Artiștii premianți vor intra în baza de date a galeriei și vor participa la evenimentele viitoare organizate de Galeria Galateca.
Organizatorii vor tine legătura cu participanții pentru a asigura buna desfășurare a proiectului.