The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Apel deschis pentru intervenții artistice Street Art București

Articol / 25 Aug 2021 / Luiza Popescu
  • Apel deschis pentru intervenții artistice Street Art București
1/1
Street Art București invită persoanele creative să participe la activarea cartierelor și să realizeze lucrări de artă pentru spații publice, inspirate de lectură și de capacitatea bibliotecilor de a funcționa ca poli culturali în cartiere sau dedicate artelor vizuale și dansului contemporan.

Poți înscrie în acest apel deschis maximum trei propuneri, câte una pentru fiecare loc vizat, și anume Filiala George Coșbuc a Bibliotecii Metropolitane București, spațiu oferit de partenerul programului, BMB, curtea Combinatului Fondului Plastic, spațiu oferit de partenerul programului, Fundația The Institute, zona de acces a Centrului Național al Dansului București, spațiu oferit de partenerul programului, CNDB. Propunerile vor răspunde cerințelor specifice fiecărui spațiu, așa cum sunt descrise în Regulamentul apelului, și vor fi transmise în format digital, completând formularul de participare publicat pe micro-site-ul proiectului - feeder.ro/streetartbucuresti.

Perioada de înscriere în apelul deschis pentru intervenții artistice Street Art București este 30 August - 12 Septembrie 2021, ora 23:59.

Apelul deschis Street Art București oferă oportunitatea realizării intervențiilor selectate, acordând trei premii în bani și buget de producție în valoare totală de 18.860 lei (aproximativ 3.800 euro), dar și expunere în cadrul expoziției-concluzie a proiectului. Selecția lucrărilor premiate este realizată de un juriu impar, format din reprezentante/ți ai partenerilor de proiect, reprezentante/ți ai organizatorului și 3 artiste/ști, a cărui componență este publicată odată cu rezultatele apelului deschis.

Calendar Apel deschis pentru Intervenții Artistice Street Art București

• 30 August - 12 Septembrie / perioadă de înscrieri
• 13 - 17 Septembrie / perioadă de jurizare
• 18 Septembrie / anunț rezultate și componență juriu
• 25 Septembrie / producție intervenție câștigătoare I
• 2 Octombrie / producție intervenție câștigătoare II
• 9 Octombrie / producție intervenție câștigătoare III

Descarcă regulamentul pentru a afla mai multe despre temă și pentru a te familiariza cu termenii și condițiile acestui apelului deschis.

Street Art București creează cinci intervenții artistice în spații publice din cartiere, împreună cu artiști apreciați, cum sunt Serebe și Pisica Pătrată, lansează două apeluri deschise pentru artiști și fotografi, oferă tururi gratuite, publică un album și o hartă de artă urbană, și prezintă concluziile proiectului într-o expoziție de de grup, în luna Octombrie, în București.
Toate activitățile și produsele programului Street Art București sunt gratuite.
Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.