The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Aplicațiile pentru Romanian Jewelry Week 2023 sunt deschise până pe 7 aprilie 2023

Articol / 09 Mar 2023 / Andra Mihai
  • Aplicațiile pentru Romanian Jewelry Week 2023  sunt deschise până pe 7 aprilie 2023
1/1
Romanian Jewelry Week începe deja pregătirile pentru cea de-a patra ediție a evenimentului, care va avea loc în perioada 4-8 Octombrie 2023 la Biblioteca Națională a României, precum și într-o multitudine de locații conexe - muzee, galerii și spații culturale.  Organizat de Assamblage - Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană din 2020, Romanian Jewelry Week se conturează ca cel mai amplu eveniment din țară dedicat domeniului bijuteriei contemporane, expunând creațiile a peste 190 designeri și colective din întreaga lume și cu peste 3000 vizitatori la ultima ediție.





Aplicațiile pentru Romanian Jewelry Week sunt deschise până pe 7 aprilie 2023 și se realizează direct prin website-ul oficial romanianjewelryweek.com. Cine poate aplica:

-  Designeri individuali din România și din întreaga lume, indiferent de vârstă, studii, sau experiență în domeniu
-  Colective (asociații, galerii, muzee, școli și organizatori de evenimente) din România și la nivel internațional
 
Aplicațiile vor fi jurizate de echipa Assamblage și de către juriul oficial Romanian Jewelry Week. În 2022, acesta a fost compus din David Sandu (Curator și Fondator Romanian Jewelry Week) - Charon Kransen - (Charon Kransen Arts, New York) - Bernadette Pinet-Cuoq (Președinte European Federation of Jewellery și French Haute École de Joaillerie din Paris) - Justyna Teodorczyk (Director The Gallery Of Art In Legnica, Poland) și Byron Vafeiadis (Curator Education and Collections at Ilias Lalaounis Jewelry Museum din Atena). O secțiune specială de premii a fost desemnată de asemenea de parteneri precum Milano Jewelry Week, Brussels Jewelry Week și Israel Contemporary Jewelry Biennale.


Romanian Jewelry Week propune în fiecare an un format extins de expoziții, târguri, conferințe, workshopuri, tururi ghidate și multe alte activări.  „Prin Romanian Jewelry Week, București devine un punct de întâlnire pentru comunitatea internațională de autori de bijuterie contemporane care dorește să se conecteze și să interacționeze. Observăm de la an la an un public în continuă creștere, care se îndrăgostește de bijuteria contemporană și din ce în ce mai multe locații culturale interesate să găzduiască evenimente și expoziții și să facă parte din această poveste efervescentă. Acest lucru va aduce și noi provocări pentru designeri. Conștientizarea și o viziune personală și artistică autentică, contribuția la dezvoltarea rolului social și cultural al bijuteriilor, dialogul autentic cu un public global prin poveste și concept, sunt mai importante ca niciodată. “ David Sandu, curator și fondator Romanian Jewelry Week


Mai multe informații și detalii despre procesul de aplicație pot fi solicitate la adresa de email hello@romanianjewelryweek.com