The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Arhitecții Alina Vîlcu și Omid Ghannadi lansează Design Stories, primul podcast despre design din România

Articol / 14 Oct 2022 / Andra Mihai
  • Arhitecții Alina Vîlcu și Omid Ghannadi lansează Design Stories, primul podcast despre design din România
1/1
Design Stories, primul podcast dedicat designului din România, își propune să democratizeze designul, oferind inspirație amatorilor și devenind în egală măsură o scenă pentru profesioniști, cu discuții autentice, cu dialoguri ușor accesibile și pline de substanță.

Proiectul este inițiat de către arhitectii și designerii Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, consacrați public la Visuri la Cheie, fondatori ai școlii de design Inside Academy și ai organizației non-profit Inside Social.

Design Stories spune, în primul rând, poveștile oamenilor pasionați de design, un podcast în care designul se trăiește. În cadrul său sunt invitați cei mai importanți designeri din România, arhitecți sau persoane publice, care sunt sau au fost atrași de design și arhitectură.



Design Stories conține trei momente, denumite generic DESIGN TALKS AND WORKS, DESIGN AROUND YOU și YOUR HOUSE DOCTOR. Design Talks and Works este secvența dedicată invitaților; pentru prima dată, mari designeri sau arhitecți coboară din turnul de fildeș și vorbesc, din interior, despre proiectele care i-au făcut mari. Dialogurile se desprind de forma clasică cu întrebări și răspunsuri și urmăresc mai degrabă să obțină mărturisiri, confidențe. 

DESIGN AROUND YOU este rubrica de lifestyle din care poti afla, de exemplu, cum arată restaurantul sau hotelul din lume cu cel mai spectaculos design interior. YOUR HOUSE DOCTOR este dedicat problemelor tale. Poți să ceri o părere, un sfat, o direcție, o idee pentru orice spațiu din pe care ai vrea să-l vezi transformat.  Omid Ghannadi și Alina Vîlcu ascultă, rezolvă și inspiră. 



„Credem cu tărie că Designul trebuie gândit și creat pentru a fi folosit, și nu pentru a constitui o poză frumoasă. Mult timp, designul de interior a fost considerat drept „fratele vitreg” al arhitecturii, o preocupare mai degrabă frivolă, fără miză sau semnificații majore, un moft. Însă, spațiile interioare în care ne petrecem peste 80% din viață sunt cele care ne influențează cel mai mult existența, aproape fără să ne dăm seama. Sunt scenografiile unei piese de teatru în care NOI suntem actorii principali. Cu Design Stories, ne propunem sa rămânem o voce sinceră, imparțială și mai ales caldă și să facem lumea înconjurătoare, prin design, un loc mai frumos”, a declarat Alina Vîlcu.