The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Arhitectura textilelor / Dutch Design Trail

News / 09 Mai 2015 / INSTITUTE.RO
  • Arhitectura textilelor / Dutch Design Trail
1/1
Arhitectele Freyke Hartemink și Aura Luz Melis vor realiza o instalație live, în care țesători profesioniști vor desconstrui și vor face vizibil procesul de țesere a unor covoare, ce vor reinterpreta motive tradiționale românești, schimbând culorile, scara și materialele folosite. Textilele astfel rezultate vor fi expuse zilnic și vor transforma percepția spațiului în funcție de modul în care vor fi (re)aranjate.

Instalația va fi realizată cu sprijinul Universității Naționale de Arte din București (UNArte) și al țesătoarelor profesioniste Geta Avram și Mariana Neamțu

Sâmbătă, 16 mai, de la ora 12, Aura Luz Melis și Freyke Hartemink vor suține la Hanul Gabroveni o conferință în care își vor prezenta proiectele de arhitectură, design interior și de produs, precum și viziunea lor asupra designului.

Duminică, 17 mai, de la ora 17, Aura și Freyke vor găzdui la Hanul Gabroveni o seară de film. Se vor proiecta "The Perfect Human" și "The Five obstructions".

În virtutea parteneriatului cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", doamna Beatrice-Gabriela Jöger, doctor arhitect și Vice-Rector în probleme de imagine și cooperare internațională la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", va susține două conferințe, la Hanul Gabroveni, pe 20 și 22 mai, de la orele 11. 
 
În data de 20 mai conferința are ca temă tehnicile și modelele tradiționale de țesut, iar pe 22 mai, doamna Jöger va prezenta o istorie a utilizării de textile în designul interior.