The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ArtCrawl Bucharest: noul tău ghid în explorarea spațiilor dedicate artei contemporane și designului din București

Articol / 11 Oct 2022 / Andra Mihai
  • ArtCrawl Bucharest: noul tău ghid în explorarea spațiilor dedicate artei contemporane și designului din București
1/1
ArtCrawl, platforma dedicată explorării artei contemporane alături de un ghid, inițiată în Cluj-Napoca în 2019, ajunge și în București. Platforma poartă numele de ArtCrawl Bucharest și se lansează cu un prim tur ghidat la Atelierele Malmaison. 

ArtCrawl Bucharest este o platformă dedicată artei contemporane din București. Alături de un ghid, participanții pot descoperi galerii de artă contemporană, centre culturale și spații de cultură alternative și independente. Spectacole de teatru și performance art pot face parte din tur.

Tururile ArtCrawl se diferențiază de alte inițiative prin faptul că permit explorarea mai multor spații în aceeași zi. Fiecare tur presupune vizitarea a minim trei locuri. Participanții pot descoperi mai mulți artiști, dar și abordările diferite ale celor care coordonează activitatea în spațiile culturale incluse în tur: galerii, ateliere de artiști, centre culturale, spații DIY și artist-run și altele.

Ce este specific unui tur ArtCrawl este că oferă posibilitatea descoperirii artei contemporane prin tehnici de mediere culturală. Ghidul încurajează discuțiile libere și adresează întrebări, iar participanții nu au nevoie de cunoștințe în domeniul artei pentru a lua parte la tur.

Tururile ArtCrawl durează între două și patru ore și sunt disponibile atât pentru bucureștenii care vor să descopere spații noi și să cunoască alte persoane interesate de artă, teatru, dans și meșteșug, dar și pentru cei care vizitează orașul pentru câteva zile. Acestea au loc în limba română sau în engleză, în funcție de cerere.

Primul ArtCrawl din București are loc pe 15 octombrie între 15:00 și 17:00 la Atelierele Malmaison, Calea Plevnei 137C. Participanții vor putea vizita atelierele artiștilor Lea Rasovszky, Livia Fălcaru, Giles Eldridge, dar și galeriile IVAN, Cazul 101 și Sandwich.

Tururile ArtCrawl Bucharest dedicate bucureștenilor au loc în limba română și sunt anunțate pe paginile de Facebook și Instagram. Cei care vizitează orașul București și își doresc să descopere galerii de artă contemporană și alte spații alternative pot rezerva un tur prin intermediul platformei AirBnb Experiences sau pe website-ul proiectului.

Activitatea ArtCrawl are loc în paralel în orașele Cluj-Napoca și București. Tururile ArtCrawl Cluj sunt coordonate de Helga Thies, manager și mediator cultural și fondatoarea ArtCrawl Cluj. Elena Dobre, specialist în comunicare pasionat de artă contemporană, organizează tururile ArtCrawl din București.

***

Facebook / Instagram / Website