The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Assamblage anunță prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK: 22-27 septembrie 2020

Articol / 10 Iul 2020 / The Institute
  • Assamblage anunță prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK: 22-27 septembrie 2020Delight_ring_Miruna Belicovici, Romania
  • Assamblage anunță prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK: 22-27 septembrie 2020Me in the mirror Brooch by Fabiana Fusco - Italy
  • Assamblage anunță prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK: 22-27 septembrie 2020Monica Wickstrom, Finlanda
  • Assamblage anunță prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK: 22-27 septembrie 2020TingTing Chen & Xiyu Chen - China-UK
  • Assamblage anunță prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK: 22-27 septembrie 2020Valerio Salvadori, Italy
  • Assamblage anunță prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK: 22-27 septembrie 2020Romanian Jewelry Week
  • Assamblage anunță prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK: 22-27 septembrie 2020Teodora Rus, Romania
1/7
Între 22 si 27 septembrie, Assamblage lansează prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK, cu ocazia aniversării a 10 ani de existență. O sinteză anuală a creatorilor români și internaționali de bijuterie contemporană, cu un număr record de 150 de designeri expozanți din întreaga lume. Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate.

ROMANIAN JEWELRY WEEK își propune să fie cel mai amplu eveniment din România dedicat bijuteriei contemporane și un punct de reper pe harta evenimentelor internaționale de profil. Peste 8 muzee, galerii și spații culturale din București vor face parte din harta Romanian Jewelry Week și vor găzdui pe întreaga perioadă creațiile artiștilor și designerilor români și internaționali. Evenimentul va prezenta colecțiile a peste 70 de designeri români și are ca invitați peste 80 de creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia.

„Tradiția breslei bijutierilor, veche de sute de ani, dar uitată și pierdută în România pentru o lungă perioadă, este reinventată de către designeri și artiști și dezvaluită publicului din perspectiva artei contemporane. Am selectat designerii cu cele mai spectaculoase idei, concepte, forme, culori și tehnici, modalități de exprimare, pentru a-i dezvălui publicului larg din România.” David Sandu curator și fondator Romanian Jewelry Week.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și este cofinanțat de AFCN.

Programul complet al Romanian Jewelry Week va fi disponibil pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/.