The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bijuterie contemporană internațională și de artă, pe 20-21 aprilie, la Teatrul Național București

Articol / 02 Apr 2019 / The Institute
  • Bijuterie contemporană internațională și de artă, pe 20-21 aprilie, la Teatrul Național București Autor
1/1
AUTOR, singurul eveniment de bijuterie contemporană și de artă din sud-estul Europei, sărbătorește al zecelea an și își deschide porțile la TNB!

Pe 20 și 21 aprilie, peste 100 de designeri de pe patru continente și din 27 de țări vor oferi publicului bucureștean posibilitatea de a admira și achiziționa o selecție curatoriată de bijuterie contemporană și de artă. AUTOR 2019 va avea loc în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național, între orele 10:00-18:00. Bilete disponibile aici.

„AUTOR 2019 pune reflectorul pe relația intrinsecă dintre bijuterie și frumusețe. De 10 ani, invităm publicul să vadă mai departe de obișnuit și să își aleagă bijuterii contemporane care, purtate, invită la conversații și ne pot face prezența memorabilă”, a declarat Dan Pierșinaru, director și fondator al AUTOR - Târg Internațional de Bijuterie Contemporană.

Designerii de bijuterie contemporană care participă la AUTOR 2019 au fost selectați de un juriu internațional de experți în domeniul bijuteriei contemporane și de artă.

Juriul este format din Caroline Broadhead - artist și profesor al Colegiului Saint Martins, Londra, UK; Hans Stofer - artist și profesor Germania; Sofia Björkman - artist și fondator al Platină Gallery, Stockholm, Suedia, Ruudt Peters - artist și profesor, Olanda și Dan Pierșinaru - artist vizual, director și fondator al AUTOR, București, România.

În procesul de selecție, juriul a urmărit o serie de aspecte care diferențiază aceste creații: capacitatea designerului de a propune o viziune originală și în același timp personală, de a surprinde, de a pune sub semnul întrebării contexte și idei, toate transpuse în bijuterie realizată cu tehnici excepționale și inovatoare.

„Bijuteria contemporană este încă nouă. Are nevoie de contexte și de continuitate. Are nevoie de mai multe voci. AUTOR creează spațiul în care bijuteria contemporană și de artă se poate manifesta și poate evolua”, a adăugat Dan Pierșinaru, director și fondator al AUTOR - Târg Internațional de Bijuterie Contemporană.

În avanpremiera târgului, pe 11 aprilie, ora 19:00, la M.N.A.C., se lansează The Beauty Issue, cel de al șaselea număr al revistei AUTOR, publicație independentă, un eveniment experimental de publishing care încurajează creația artistică și bijuteria de autor.

De asemenea, între 18 și 21 aprilie, șase creatori internaționali de bijuterie de contemporană - Melanie Isverding, Alexander Blank, Hans Stofer, Florian Weichsberger, Kiko Gianocca, Therese Hilbert - expun în premieră în România.

“Welcome to enter...” propune o selecție magică de lucrări prezentate într-o manieră inovatoare, care invită vizitatorii să pășească în spațiul în care bijuteria transcende obișnuitul și devine artă. Expoziția este organizată sub tutela AUTOR și este deschisă publicului între 18 și 21 aprilie, la Galeria Halucinarium.

Parteneri media: Radio Guerilla, The Institute, Revista Zeppelin, Vice, Igloo media, Modernist, Designist, Banchiza Urbană , elacraciun.ro, Numai de bine, Sapte seri, TVR, Iq Ads.
____________________________________________________________

Înființat în 2009, AUTOR s-a poziționat că un târg inovator pentru profesioniști tineri și talentați și este în prezent cel mai important eveniment de bijuterie contemporană și de artă din Sud-Estul Europei. Are o istorie de zece ani în care a creat un mediu dinamic cu criterii de selecție înalte. Designerii care participă la AUTOR se întâlnesc cu un public cu ținută și interesat de domeniu. Dincolo de evenimentul în sine, AUTOR este o platformă activă care încurajează și susține dialogul între designeri și diversele categorii de public.