The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSM

News / 27 Iul 2018 / INSTITUTE.RO
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSM
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMVika Tonu (foto: Alex Vlase)
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMRaymond Bobar
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMRadu Abraham
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMPaul Dersidan
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMMihnea Ghildus
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMMihai Gurei
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMMatei Branea
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMMadalina Teler
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMDragos Motica
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMionut Dobre
  •  BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Design Grafic / Design de obiect / CSMAgnes Lukacs
1/12
Board-ul de arte decorative va nota lucrările de diplomă ale absolvenților de design vestimentar, design textil, design grafic, ceramică-sticlă-metal și design de obiect & industrial. Cele mai bune lucrări vor fi selectate să participe în expoziția centrală Diploma care va avea loc în perioada 5-14 octombrie în București.

22 de seniori în domeniu fac parte din board-ul de decorative: fashion designeri, graficieni, stiliști, editori, antreprenori, art directors, designeri de bijuterie, designeri de obiect, toți venind în întâmpinarea tinerilor aflați la începutul drumului lor în industriile creative.

Ei sunt membrii board-ului creativ din zona de arte plastice care realizează selecția proiectelor de design grafic,
design de obiect și ceramică-sticlă-metal:

AGNES LUKACS // Designer de obiect
 

Agnes Lukacs este un designer versatil, ce modelează spații rezidențiale, de lucru ori comerciale, prin concepte creative și ludice de design. Agnes Lukacs coace idei din ingrediente simple și le transformă în concepte de food styling. În ultimii ani focusul ei s-a îndreptat și către zona designului de obiect. A creat nu numai piese de mobilier sau accesorii, dar și modele grafice pentru țesături.

DAN PIERȘINARU // Fondator & Director AUTOR,
MATERIA & NOEL
 

Dan Pierșinaru este artist vizual și creator de contexte. Este fondatorul platformei internaționale AUTOR în a cărei componență intră: AUTOR – târg de bijuterie contemporană, MATERIA – târg de design în piele, NOEL – târgul cadourilor de designer. Totodată el este și editorul revistei AUTOR. Este prezent în manifestările artiştilor români începând cu 1999 ș a avut de-a lungul timpului mai multe expoziţii personale.

DRAGOȘ MOTICA // Designer & Creative Director @UBIKUBI


Director creativ al brandului home and decor UBIKUBI și designer la Dragoș Motica Studio.
Dragoș Motica Studio este un studio multidisciplinar cu sediul în București. Lucrările studioului variază de la arhitectură, design interior, design de produs și design graphic, combinând proiectele experimentale cu produsele de serie. Proiectele sale au apărut în diverse publicații online și offline în întreaga lume.


IOANA CIOCAN // Curator independent &
director general Pavilionul de Artă București – Art Safari


 
Ioana Ciocan este curator independent, director general al Pavilionului de Artă București – Art Safari. De asemenea, este inițiatoarea și coordonatoarea mai multor programe de artă în spațiul public, a curatoriat numeroase expoziții și a fost lector la diferite conferințe despre arta în spațiul public și practica curatorială. Membru în jurii de specialitate și din 2011 editor asociat la Revista Arta.

MĂDĂLINA TELER // Founder De Ceramică

 
Mădălina Teler a absolvit Universitatea Națională de Arte București în 2010, cu specializarea în ceramică. După finalizarea facultăţii a urmat un Master în Design de Interior ȋn cadrul aceleiași universităţi. De Ceramică este un proiect personal ce a luat naştere în anul 2013 din pasiune pentru ceramică. Acest proiect își propune să creeze obiecte de ceramică unicat.
 
 
MATEI BRANEA // ilustrator, autor de bandă desenată &
realizator de filme de animație

 
Matei Branea, realizator de filme de animație, autor de bandă desenată și ilustrator, este creatorul lui OMULAN, personaj minimalist ce și-a câștigat notorietatea locală în 2002 o dată cu publicarea benzii desenate omonime de către Hardcomics. Ilustrațiile sale și benzile desenate au fost expuse și publicate de la Tokyo la New York, trecând prin Berlin, Londra, Paris și București. În prezent coordonează studenții masteratului de animație din cadrul Facultății de Film și este prorector pe imagine și relații internaționale în cadrul UNATC, București.
 
MIHAI GUREI // Creative Director, Intro



Mihai Gurei promovează designul contemporan în România de 15 ani prin intermediul showroom-ului Intro, dar și a celor câteva zeci de articole și interviuri publicate în presa de specialitate. Preocuparea pentru design se reflectă și în demersul său curatorial în zona de retail conceptual – hipshops.com, un site cu bătaie internațională ce reunește cele mai bune magazine din întreaga lume. Activează de curând și ca mentor și membru în juriul primului Accelerator din România specializat pe zona de design.
 
MIHNEA GHILDUȘ // Product designer,
founder of Dizainar.ro, Creative Director at DZNR Studio

 
 
Format ca designer de produs la Universitatea Națională de Arte, București, Mihnea și-a continuat traseul educațional la Academia de Arte și design din Stuttgart, Germania, unde a obținut masterul în Integral Studies. În 2014 a primit titlul de doctor în design medical la UNArte, unde a predat ca prof. asociat lector între anii 2008-2016. În 2012 a lansat Dizainăr, magazinul de design românesc.
 
PAUL DERSIDAN // Graphic designer & art director

 

Paul Dersidan este graphic designer/art director în București. După mai mulți ani de lucru în agenții de publicitate multinaționale, co-fondează Blau, un shop de advertising și graphic design. Combinând tehnici analogice și digitale, proiectele acoperă zone foarte diferite, de la fonturi, cărți de joc, timbre și benzi desenate la cover design, id, packaging, ilustrație, colaj și pictură.

RADU ABRAHAM
// designer de obiect
 
 

Designer de obiect din Cluj, unde a absolvit și UAD. Din 2012, focusul lui principal este designul de obiect. Toate obiectele pe care le face sunt realizate într-un mic atelier echipat cu utilaje pentru lemn și metal, lucrând frecvent și cu sticlă, ciment sau plastic. Este inspirat de geometrie și încearcă să se exprime într-un mod sculptural căutând să găsească contraste echilibrate de materiale, forme și volume.
 
RAYMOND BOBAR // Graphic and Typeface Designer
 
 
Designer (tipo)grafic care trăiește și lucrează în Londra. A lucrat pentru numeroase proiecte culturale. Creează comunicare grafică în regim de atelier idependent în București și este designer de caractere tipografice pentru studiourile de fonturi Dalton Maag și Newlyn din Londra. Este art director fondator al DoR (Decât o Revistă). A câștigat Premiul pentru design de publicații în 2016 și Premiul pentru design de colecție în 2017 la concursul “Cele mai frumoase cărți”.
 
VIKA TONU // jewellery designer &
founder of Vika Tonu Design


  
Victoria Tonu este absolventă a specializării Design de Bijuterie, din cadrul Facultății de Artă și Design, Huddersfield (Marea Britanie). Ea continuă să aprofundeze domeniul bijuteriei prin cursuri făcute în cadrul Școlii italiene de Bijuterie Contemporană, ALCHIMIA, din Florența, obținând de asemenea specializarea de gemolog, în cadrul cursurilor Institutului Gemologic Român din Timișoara