The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bucharest Graphic Days anunță 3 workshopuri

Articol / 23 Aug 2023 / Andra Mihai
  • Bucharest Graphic Days anunță 3 workshopuri
1/1
Bucharest Graphic Days este un eveniment din România dedicat exclusiv graficii, care are ca scop promovarea și consolidarea breslei, interacțiunea în interiorul ei și cu profesioniști din afara țării. Construit în principal pe colaborarea cu institutele culturale și cu alte instituții de cultură din țară, evenimentul are caracter participativ, fiind deschis celor care au un produs grafic de împărțit cu ceilalți. 

A doua ediție a Bucharest Graphic Days va cuprinde anul acesta 4 secțiuni fundamentale: expoziții, workshop-uri, talk-uri și call-uri (pentru rezidențe, call for posters, concurs bandă desenată). Programul în lucru poate fi consultat aici.
 
1-2 Noiembrie 2023, OAR București, ora 10.00
Workshop de bandă desenată cu Maria Surducan – Cluj – 2 x 4 ore

Maria Surducan lucrează de peste zece ani ca ilustratoare, autoare și scenaristă de bandă desenată în studioul său din Cluj-Napoca. Lucrările ei includ proiecte de ilustraţie pentru publicitate, reviste, jocuri de societate și cărți, iar printre clienții săi se numără Jazz in the Park Cluj-Napoca, Festivalul de Literatură Europeană Cognac, PositiveNegatives, Cărturești și Usborne. A publicat cărți de bandă desenată în limba română, franceză și maghiară iar în 2021 a fost selectată pentru bursa și rezidența Comic Art Europe. Crede că imaginile sunt o formă imprecisă, deci inevitabil autentică, de traducere a realității.



Detalii și înscrieri aici.

8-9 Noiembrie 2023, OAR București, ora 10.00
Workshop de Type Design cu Sabina Chipară – Amsterdam – 2 zile x 6 ore

Sabina Chipară
 este type designer independent recunoscut internațional. S-a născut în Constanța, România și s-a îndrăgostit formele literelor chiar din primul an ca studentă la UNArte București, secția Design Grafic. Și-a continuat călătoria de aprofundare în domeniul designului de litere la Barcelona, unde a urmat un Master în Tipografie Avansată la EINA și a colaborat cu multiple studiouri locale. A urmat un stagiu la Monotype și cursul Reading Summer School Type Design Program la Londra. Ulterior s-a stabilit la Amsterdam, unde și-a început aventura ca designer independent, ocazie cu care explorează zi de zi relația dintre litere, imaginea de brand, și poveștile literelor, oferind o vocea scrisă lumii înconjurătoare.



Detalii și înscrieri aici

21 Octombrie – 2023, OAR București, ora 10.00 Workshop de ilustrație cu Piotr Socha – Polonia.
În parteneriat cu Institutul Polonez București

Piotr Socha (1966) este grafician, ilustrator, bucătar amator. A colaborat mulți ani ca ilustrator pentru revistele Gazeta Wyborcza, Duży Format, Wysokie Obcasy, Polityka, Newsweek, Przekrój, Playboy, Harvard Business Review, Machina și multe altele.

Din 2013 colaboreaza ca ilustrator pentru Editura Dwie Siostry, pentru care a realizat trei cărți pentru copii – Albinele (pl. Pszczoły), publicată în 2015 și tradusă în 32 de limbi, Arborii (pl. Drzewa), publicată în 2018 și tradusă în 28 de limbi. Textul ambelor cărți a fost scris de dr. Wojciech Grajkowski. Cartea Albinele a obținut multe premii în Polonia și în străinătate.

Cea mai recentă carte a sa, Brud. Cuchnąca historia higieny (ro. Murdăria. Istoria mirositoare a igienei), publicată în 2021 și tradusă în 12 limbi, a fost realizată împreună cu Monika Utnik-Strugała, totodată autoarea textului. Volumul a obținut câteva premii în Polonia, printre altele „Cartea Anului 2021”. Este nominalizată la premiul „Cartea Anului” în Austria. Unul dintre cele mai mari cotidiene nemțești, Süddeutsche Zeitung, a declarat-o una dintre cele mai bune cărți de non-ficțiune pentru copii ale anului 2022.



Detalii și înscrieri aici.

***

Bucharest Graphic Days 2023 se va desfășura între 20 Octombrie și 10 Noiembrie 2023.
Mai multe detalii și pe Facebook / Instagram