The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Call for artists: #diana21stcentury - Cum se uită secolul XXI la Prințesa Secolului XX?

Articol / 15 Iun 2021 /
  • Call for artists: #diana21stcentury - Cum se uită secolul XXI la Prințesa Secolului XX?
1/1
Editura Corint, în colaborare cu The Institute și Librăriile Cărturești, vă provoacă să explorați una dintre cele mai spectaculoase identități publice ale secolului trecut: Prințesa Diana.

Apariția în portofoliul imprintului Corint Istorie a biografiei Diana. Povestea unei prințese spusă de ea însăși, de Andrew Morton, a provocat organizatorii să lanseze către comunitatea de artiști contemporani această întrebare, pe care o vedem circulând, ca un sâmbure creativ, prin tot orașul: Cum se uită secolul XXI la Prințesa Secolului XX? De la grafitti la mural efemer, stencil sau colecții de stickere, aceștia văd răspunsul declinat în orice tip de abordări care ar putea surprinde impactul ei cultural asupra lumii în care trăim acum, felul în care prezența ei a modelat perspective, discursuri publice, experiențe artistice, ideea de personaj regal, de star, de influencer contemporan.

În această vară, la Londra, va fi dezvelită statuia Prințesei, o lucrare semnată de Ian Rank-Bradley. Organizatorii s-au gândit să o aducă, editorial și artistic, în atenția publicului ca fenomen cultural care a schimbat felul în care facem presă, artă și ne raportăm la statutul persoanei publice în ultimele decade.

În aceeași linie, Cărturești și Corint organizează o dezbatere online, #diana21stcentury, pe 30 iunie, de la ora 19.00. Vor fi prezenți Nigel Bellingham – Country Director British Council România, Raluca Michailov – General Manager BP Publishing Media, director Forbes România, Filip Lucian Iorga – istoric, Irina Markovits – consultant de fashion și imagine publică, Irina Păcurariu – jurnalist TVR, Andreea Hentea - jurnalist TV Mania, Alex Gâlmeanu – fotograf și Ioana Bâldea Constantinescu – Brand Manager Editura Corint, jurnalist cultural și moderatoarea întâlnirii.

Organizatorii se bucură să invite comunitatea artistică din România să ia parte la efortul artiștilor din întreaga lume de a recupera figura Prințesei Diana din perspectivă contemporană.

Lucrările vor fi aplaudate și premiate, după cum este detaliat în regulamentul campaniei #diana21stcentury Call for artists! disponibil aici. Valoarea totală estimată a premiilor este de 24.000 lei.