The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Call for projects: Made in RO #allNatural

News / 30 Mar 2018 / INSTITUTE.RO
  • Call for projects: Made in RO #allNatural
  • Call for projects: Made in RO #allNaturalBijuterie din lemn pictat, alamă și fir de bumbac // Creatie Noha Nicolescu
  • Call for projects: Made in RO #allNaturalBrandul Înțepător – plante în ghivece de lemn asimetrice
  • Call for projects: Made in RO #allNaturalPhoto credits: Luminita Popescu
  • Call for projects: Made in RO #allNaturalPhoto credits: Luminita Popescu
1/5
Made in RO – Târg ales de design a ajuns la a 11-a ediție!

Tema acestei ediții Made in RO este #allNatural. Celebrăm materialele și resursele naturale și transpunerea lor în designul contemporan, precum și lansările de început de an ale designerilor români pe 12 și 13 mai la Impact Hub, iar acum call-ul pentru proiecte este deschis!



În mod natural, designul se aliniază tendinței și nevoii de a trăi mai aproape de natură. Și asta nu înseamnă neapărat să te muți într-o casă lângă lac, ci să trăiești în echilibru, firesc, “organic”, acompaniat de obiecte de design care îți dau vitalitate tocmai datorită materialelor din care sunt lucrate: lemn, ceramică, lut, piatră, sticlă, hârtie (reciclată), piele, metale, cum ar fi cuprul, metale prețioase, ca aurul și argintul, fetru, lână, bumbac, plută, paie, stuf, răchită, nuiele. Sau altele, la care noi, poate, nici nu ne-am gândit.



Good design is natural – aceasta este mantra după care se ghidează ediția cu numărul 11 – Made in RO #allNatural.

Vrei să-ți expui creațiile la Made in RO #allNatural?
E momentul să aplici cu proiectul tău.

Îți poți trimite aplicație pe designist@designist.ro până pe 20 aprilie. Numărul locurilor este limitat, așadar proiectele înscrise primele au mai multe șanse de a ajunge în selecția finală.

Ce va fi apreciat în procesul de selecție:
  • Plierea pe tema #allNatural. Vor fi luate în calcul proiectele care se înscriu acestei categorii: create din materiale naturale, cu pattern-uri inspirate din natură, originale și ingenioase, cu design fresh și smart.
  • Autenticitatea și creativitatea obiectelor tale.
  • Noutatea creațiilor: au prioritate proiectele ce vor fi expuse în premieră la Made in RO.
  • Tipul creațiilor – au prioritate proiectele de design home & deco
  • Piesele, creațiile care se integrează familiar și cosy interioarelor contemporane. Produse vandabile, care pot ajunge în vitrina oricărui magazin de design – de la noi sau de oriunde.

  • VEZI CE TREBUIE SĂ CONȚINĂ APLICAȚIA, COSTURILE IMPLICATE, DAR ȘI ALTE DETALII AICI.



    ***

    Made in RO, un eveniment marca DESIGNIST, este târgul care promovează designerii români de produs și inovațiile lor, cu accent pe zona home & deco, și funcționează ca o platformă de interacțiune între designerii de produs, producătorii din zona home and deco și public. Face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, dedicată designului și industriilor creative românești. Evenimentul îi aduce laolaltă pe cei mai talentați designeri români de produs, creează oportunități pentru întâlniri fructuoase și reprezintă, de mai bine de 5 ani, o rampă de lansare pentru multe branduri românești.