The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se caută cele mai frumoase cărţi din România

News / 01 Sep 2015 / INSTITUTE.RO
  • Se caută cele mai frumoase cărţi din România
  • Se caută cele mai frumoase cărţi din România
  • Se caută cele mai frumoase cărţi din România
1/3
Editurile, autorii, graficienii, designerii de carte, ilustratorii din România şi Republica Moldova sunt invitaţi să înscrie cărţi apărute în ultimul an în concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România” 2015, până pe 3 septembrie.

Jurizarea va avea loc în perioada 7-12 septembrie. Vor fi selectate minim 25 de cărţi care vor forma expoziția  „Cele mai frumoase cărţi din România 2015”  care va fi inaugurată la București la începutul lunii octombrie în cadrul unui eveniment de premiere deschis publicului. Cărțile vor fi prezentate apoi la Târgul Internaţional de carte de la Frankfurt în pavilionul României si  va urma o serie de expoziții itinerante cu cărțile finaliste la Cluj-Napoca, Iași, Timişoara, Tîrgu Mureş, Sibiu, cât și la Târgurile Internaţionale de Carte de la Göteborg, Belgrad, Istanbul, Sofia şi apoi Leipzig, Paris, Londra, Bologna, Budapesta în prima parte a anului 2016.
 
Juriul est format din Agnes Keszeg (ilustrator), Angela Rotaru (director artistic, Humanitas), Barna Nemethi (fotograf / director de creaţie, Curtea Veche), Arina Stoenescu (grafic designer, Suedia), Hajdu Aron (editor, Bookart), Daniela Chiorean (grafician, UAD) și, invitata specială a acestei ediții, Valéria Vanguelov, coordonatarea departamentului de cărți pentru copii la prestigioasa Editură Grasset din Paris.

În acest an, pe lângă MARELE PREMIU, juriul va acorda alte opt premii speciale:  Premiul pentru ilustraţie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru carte de artist, Premiul pentru tânăr designer, Premiul pentru experiment tipografic, o Menţiune a  juriului, la care se adaugă, în premieră, un Premiu pentru carte educativă prin care se doreşte susţinerea şi încurajarea proiectelor editoriale cu orientare pedagogică.