The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cea de-a 20-a ediție a AUTOR reunește 60 de designeri de pe 4 continente

Articol / 30 Apr 2023 / Andra Mihai
  • Cea de-a 20-a ediție a AUTOR reunește 60 de designeri de pe 4 continente
1/1
Cei mai buni designeri de bijuterie contemporană de pe patru continente vor veni în luna mai la București pentru a-și expune creațiile-unicat în cadrul Târgului Internațional de Bijuterie Contemporană AUTOR – punct de referință pentru artiștii bijutieri din întreaga lume. Nu mai puțin de 60 de designeri proveniți din 23 de țări vor participa la ediția aniversară cu numărul 20 a Târgului AUTOR, care  va avea loc pe 6-7 mai 2023, în Sala de Bal a Palatului Oscar Maugsch din centrul Bucureștiului.În cele două zile ale târgului, iubitorii de artă și bijuterii vor putea vedea în premieră și achiziționa peste 3000 de bijuterii unicat, având ocazia rară de a interacționa cu creatorii acestora. Publicul va putea experimenta astfel modul în care arta devine personală, redând felul unic de a fi al celui care o poartă și afirmarea propriei autenticități într-un mod neconvențional.

Fondat în 2009 de artistul vizual Dan Pierșinaru, AUTOR este considerat în prezent unul dintre cele mai importante târguri de bijuterie contemporană și artistică la nivel internațional, alături de evenimente de referință din toată lumea. Dan Pierșinaru a inițiat platforma AUTOR cu scopul de a promova dialogul dintre artiști și public, făcând-o încă de la prima ediție un loc de întâlnire favorit pentru iubitorii de bijuterii contemporane, indiferent că sunt cumpărători, designeri, colecționari de artă, curatori de artă, iubitori de modă, bloggeri sau jurnaliști. Astfel, AUTOR a reușit performanța de a înscrie România pe harta marilor evenimente dedicate expresiei artistice contemporane, atrăgând atenția designerilor de bijuterii din întreaga lume.

”Anul acesta, Târgul AUTOR se pregătește să celebreze a 20-a ediție, dovedind cât de prețuită este întâlnirea nemijlocită dintre artiști și cei care le susțin talentul apreciindu-le unicitatea și valoarea bijuteriilor pe care le creează. Pentru 2023 promitem o ediție absolut specială, cu o selecție incredibilă de designeri din toată lumea, prieteni dintotdeauna ai AUTOR, dar și tineri aflați la început de drum, toți aducând la Palatul Maugsch creații spectaculoase. AUTOR este locul în care neconvenționalul devine purtabil și bijuteria devine o declarație diferită în funcție de energia persoanei care o poartă. E o experiență unică, multisenzorială, ce trebuie trăită la fața locului, așa că vă așteptăm cu bucurie la AUTOR”, spune Dan Perșinaru.



Mai bine de 1000 de artiști din toată lumea au fost prezentați publicului român și internațional în cei 14 ani de existență ai târgului AUTOR, atât prin intermediul evenimentului în sine, cât și printr-o platformă multimedia care le-a oferit conexiunea cu comunitatea iubitorilor de bijuterie contemporană. Printre designerii români prezenți încă de la primele ediții se numără creatori recunoscuți astăzi la nivel internațional, precum Andra Lupu, Raluca Buzura, Cleopatra Cosuleț, Miruna Belicovici, Maria Paltin, Ioana Enache, Mihaela Caravan sau Mona Velciov.

Prezența la târgul AUTOR – o confirmare a valorii artistice a bijuteriei

Ediția aniversară a târgului AUTOR îi va reuni la București pe cei dintre cei mai talentați artiști bijutieri ai momentului din America de Nord și de Sud, Asia și Europa, a căror participare a fost atent selectată de un juriu de specialiști recunoscuți în bijuteria contemporană la nivel internațional. Pe lângă selecția la târg -  ea însăși o confirmare a valorii lor - designerii participanți pot câștiga și diverse premii ce le pot aduce oportunități de pregătire în domeniul lor creativ, precum și de promovare la nivel internațional.

Ediția anterioară a Târgului AUTOR a primit vizita a peste 3 000 de pasionați de bijuterie contemporană, confirmând un interes din ce în ce mai mare pentru evenimente ce îmbină arta cu știința confecționării bijuteriilor.  

***

Despre AUTOR

Lansat în 2009, AUTOR s-a poziționat de-a lungul celor 19 ediții anterioare ca un spațiu de manifestare a bijuteriei contemporane și de artă pentru designeri selectați la nivel internațional. Ca un loc de întâlnire al celor mai înalte niveluri de creație în bijuterie, AUTOR promovează prin expoziția-târg, revista tipărită și platforma digitală cei mai apreciați designeri și le facilitează întâlnirea cu publicul român și nu numai.

Ca un haute-couture al bijuteriei contemporane, artiștii aleși de jurii specializate explorează diverse teme cum ar fi autenticitate și filtru personal, diferențe culturale și sensuri, frumusețe acceptată și estetică neobișnuită, piese purtabile versus bijuterii statement.