The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cluj Design Days - Call for designers

Articol / 04 Sep 2019 / The Institute
  • Cluj Design Days - Call for designers
1/1
Cluj Design Days / The Exhibition este cel mai mare și mai complex eveniment din seria Cluj Design Days 2019 care vine sub forma unei expoziţii de design sensorial, acompaniată de multiple activităţi şi evenimente adiacente.

Anul acesta Cluj Design Days și Timișoara Design Days își propun să exploreze diverse abordări senzoriale ale expoziției de design SENSORIA. Expoziția va fi curatoriată cu produse de design care sunt concepute având în vedere nu doar o interacțiune vizuală, ci și la nivel tactil, al mirosului, al sunetului, chiar și al gustului. Sunt așteptate lucrări care pot fi experimentate prin mai mult decât simpla vedere, unde vizitatorii vor avea ocazia să își ascută toate simțurile în moduri inteligente și inovatoare.

„Deorece în România nu au mai fost evenimente de design care să exploreze în felul acesta calitățile senzoriale ale designului în afară de elementul vizual, venim cu un concept nou și încurajăm designerii să prezinte piese care au caracteristici tactile interesante pe care vizitatorii le-ar putea atinge, care au un element ce ademenește nasul, care sunt auditive sau chiar au o componentă pe care vizitatorii ar putea să o guste," afirmă echipa Cluj Design Days.

Pentru a te înscrie, completează acest formular până în data de 13 septembrie, ora 23:59. Din dorința de a prezenta inovaţie, diversitate, originalitate și cele mai proaspete creaţii, în limita locurilor disponibile, se va face o selecție a aplicațiilor, urmând ca în data de 16 septembrie să fie anunțată lista designerilor acceptați. Fiecare înregistrare trebuie să aibă cel puțin o componentă care poate fi experimentată cu ochii închiși.

Expoziția Cluj Design Days se va muta în noiembrie la Timișoara Design Days.

Cluj Design Days este o platformă de promovare, expunere şi vânzare ale creaţiilor designerilor autohtoni înființată în 2015. Cluj Design Days / The Exhibition este cel de-al 14-lea eveniment Cluj Design Days.