The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Concursul Can Art&Design Festival caută creativi care pot face artă din doze de băutură

Articol / 22 Feb 2021 / The Institute
  • Concursul Can Art&Design Festival caută creativi care pot face artă din doze de băutură
1/1
Creativitatea artiştilor din România şi materialele reciclabile fac tabloul perfect pentru cea de-a opta ediţie a concursului de reciclare creativă Can Art&Design Festival. Iniţiativa prin care Asociaţia Alucro foloseşte creativitatea artiştilor ca motor pentru conştientizarea refolosirii dozelor din aluminiu continuă şi în 2021, cu o ediţie care începe astăzi.

Tema ediţiei reprezintă o extensie a celei abordate la ediţia anterioară şi presupune realizarea unor tablouri care să valorifice în mod artistic dozele de băutură folosite. Pasionaţii de artă au libertatea de a reda creaţii artistice deja celebre sau pot aduce un aspect de noutate imaginat de ei înşişi. În ceea ce priveşte dimensiunile tabloului, participanţii au posibilitatea de a se înscrie în competiţie pentru secţiunea dedicată dimensiunilor reduse, cu o lucrare încadrată între 30x50 cm - 50x70 cm, sau pentru cea de dimensiuni mari, unde limitele sunt între 50x70 cm – 100x200 cm.

Premiile oferite la această ediţie sunt în valoare totală de 4500 euro şi vor fi acordate celor mai reuşite trei lucrări de dimensiuni mari (3 premii a câte 1000 euro) şi altor trei lucrări de dimensiuni mici (3 premii a câte 500 euro). Totodată, cele mai apreciate lucrări, atât premiate, cât şi nepremiate, vor face parte din caravana expoziţională organizată în a doua parte a anului 2021 în mai multe locaţii din România. La ediţia din 2020, lucrările artiştilor premiaţi au putut fi admirate de public în 10 locaţii din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Piteşti, Baia Mare, cumulând peste 100 de zile de expoziţie.

Termenul limită pentru realizarea lucrărilor şi trimiterea aplicaţiei de înscriere este 11 mai 2021, iar înscrierea presupune trimiterea unui set de cel puţin 4 fotografii care să evidenţieze tabloul realizat, titlul acestuia şi o descriere tehnică şi artistică a lucrării. Condiţiile de participare şi indicaţii privind realizarea lucrărilor se regăsesc în regulamentul oficial al concursului, disponibil pe site-ul www.canartdesignfestival.ro şi pe conturile de socializare asociate.

„În ultima perioadă am învăţat multe, şi bune şi rele. Ne-am obişnuit ca normalitatea să fie ceva greu de menţinut în parametri, dar această vicisitudine ne-a învăţat un lucru bun: să ne iubim planeta mai mult ca oricând. O dovedesc rezultatele studiului realizat de Every Can Counts în 14 ţări europene care arată că majoritatea celor intervievaţi îşi doresc să facă mai mult pentru a lăsa în urmă cât mai putine deşeuri. Acesta este motivul pentru care continuam acest concurs, pentru al optulea an consecutiv, din dorinţa de a da o nouă viaţă dozelor din aluminiu şi a le transforma în tablouri care să ne încânte mintea şi sufletul„, declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts România.

Lansat în anul 2014, Can Art&Design Festival este o iniţiativă care are rolul de a face ca publicul din România să devină conştient de importanţa valorificării dozelor din aluminiu, un material care poate fi reciclat la nesfârşit. Concursul face parte din seria de acţiuni pe care Asociaţia Alucro le desfăşoară în România sub umbrela programului european Every Can Counts (www.everycancounts.eu/ro), un program derulat în prezent în 19 ţări europene şi conceput pentru a încuraja oamenii să recicleze dozele din aluminiu.

Parteneri media: Designist, The Institute, Metropotam, Ziare.com, Modernism.ro, Green Report, The Trends, IQool, Stiri.ong

  • Website: www.canartdesignfestival.ro
  • Facebook: www.facebook.com/CanArtDesingnFestival
  • Instagram: https://www.instagram.com/canartdesignfestival/


  •