The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Conferinţele Creative Night Talk continuă în luna septembrie

Articol / 04 Sep 2020 / The Institute
  •  Conferinţele Creative Night Talk continuă în luna septembrie
1/1
Revista Atelierul continuă în luna septembrie conferințele Creative Night Talks, unde invită specialişti din industriile creative pentru a prezenta statusul evenimentelor și proiectelor pe care le desfășoară. Conferinţele moderate de Mihaela Ion au loc live, online, în fiecare joi seara între orele 21.00 - 22.00 și aduc în atenţia publicului subiecte de actualitate și evenimente de profil în plină desfăşurare.

Proiectul sprijină dezvoltarea industriei creative româneşti punând accentul pe designul produselor (24 septembrie - David Sandu), proiecte de design interior (10 septembrie - arh. Cristiana Zgripcea), interdisciplinaritate şi pluridisciplinaritate în arhitectură (3 septembrie - arh. Mihaela Zamfir) și evenimente creative internaţionale cu desfăşurare în România (Romanian Jewelry Week). Speakerii invitaţi la conferinţe sunt cu experiență vastă în domeniul creativ şi dezbat subiecte de actualitate, analizând şi dezvoltând interdisciplinaritatea şi complementaritatea proiectelor creative.

Conferinţele Creative Night Talks susțin crearea unui jurnal vizual a creativilor pe perioada pandemiei COVID-19, dar și în cea următoare, iar abordarea multidisciplinară a acestui jurnal îl transformă într-un ghid de noi bune practici, în domeniul creativ și cel conex. Speakerii sunt invitaţi să vorbească direct din atelierul lor, din birou, pentru a transmite acel sentiment de familiaritate, cu care suntem obișnuiţi în această perioadă. Prin natura mediului online, proiectul contribuie la facilitarea accesului la cultură și la ideile prezentate pentru categoriile de public ce locuiesc în zona din afara centrelor urbanistice de cultură şi care nu ar avea acces la astfel de evenimente.

Mihaela Ion, moderatoare proiect: “Fiecare joi seară devine şi o seară dedicată industriilor creative. Întâlnirea de o oră live a devenit un spaţiu de consum de cultură, de networking şi interacţiune online cu speakerii. Conferinţele care se desfăşoară live pe FB Revista Atelierul şi pe FB Radio România Cultural sunt puncte de plecare pentru noi posibile proiecte. De la fiecare speaker invitat, publicul află informaţii la zi, pertinente şi de cele mai multe ori în avanpremieră naţională”.

Vă recomandăm să folosiţi hashtagul #CreativeNightTalk, să urmăriți evenimentul live pe Facebook https://bit.ly/3iFnh7e și site-ul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informaţii despre speakerii şi programul pentru Conferinţele Creative Night Talks.

Conferinţele Creative Night Talks vor fi completate cu o serie de întâlniri şi şcoli online dedicate antreprenorilor creativi din România.

Înregistrările precedente din cadrul Creative Night Talks sunt disponibile:

- pe www.revista-atelierul.ro
- pe contul Revistei Atelierul de youtube: https://bit.ly/3gBqTFU
- pagina Revista Atelierul de facebook: https://www.facebook.com/revista.atelierul

Creative Night Talks este un proiect semnat Revista Atelierul. 

Parteneri media: AGERPRES, The Institute, Radio Romania Cultural, Magmob, Modernism.ro, IQADS, Feeder, Munteanu, PRwave, Bookblog, Iqool.

Revista Atelierul este o platformă activă de promovare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi din străinătate. Revista Atelierul s-a poziţionat de la data fondării, în 2010, ca promotorul activ al industriilor creative naţionale şi internaţionale. De peste 10 ani, Revista Atelierul promovează creativii şi evenimentele de profil. Detalii aici: https://www.revista-atelierul.ro/.

Mihaela Ion
este manager cultural cu o experienţă amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris. Activează în diferite galerii de artă internaţionale în calitate de curator. Detalii aici: https://mihaelaion.com/.