The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021

Articol / 25 Noi 2020 / The Institute
  • CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021Mihnea Ratte
1/1
RADAR a lansat ultima instalație de new media art - CORE- by RADAR, Act LIFT OFF, dezvoltată în colaborare cu încă 5 echipe de artiști și studiouri independente. CORE va fi disponibilă publicului larg în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului RADAR, ce va avea loc în primăvara anului 2021.

Această instalație unică în lume a fost susținută de Unicredit Bank, partener principal al festivalului RADAR, în colaborare cu ROMAERO, și celebrează 100 de ani de prezență în industria aeronautică. Un preview al instalației este disponibil pe Facebook și pe Youtube.

CORE by RADAR este o instalație generativă de lumini și sunet ce a integrat și reutilizat un fuselaj de avion BOEING 737 și înseamnă :
- peste 400 de metri de led
- 11 metri de fuselaj
- peste 1.200 de ore lucrate
- 5 echipe creative și artiști independenți care au lucrat la ea:
Echipa Radar, coordonată de Mihai Cojocaru - concept & proiectare instalație, reconstrucție & reconfigurare fuselaj, direcție creativă & management resurse, echipe tehnice și artistice;
Adilău - creație & implementare soluții tehnice pentru reconstituirea fuselajului, consultanță, organizare & supraveghere procese și echipe tehnice;
Silviu Stroe - arhitect sisteme electronice și conectori, mixer & matcher
ygreq - creație, pregătire & montare instalație;
Aural Eye - studio de video mapping arhitectural;
Simina Oprescu - sound design;
Diț, Marius, Dani, Motorul de Producție - producție și procese tehnice.

Vizitatorii celei de-a doua ediții a RADAR vor experimenta două instanțe: în interior vor fi transpuși într-o instalație de light & sound design cu peste 400 de metri de led ce redefinesc spațiul într-o matrice virtuală la fiecare moment, iar exteriorul avionului va fi redefinit printr-un show de video-mapping.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Agerpres, Revista BIZ, Start-up, Iqads, Zile și Nopți, Designist, The Institute, Igloo, , Zeppelin, Modernism, Gokid.

Despre RADAR

RADAR s-a născut ca urmare a potențialului imens al unei nișe în care tehnologia se transformă în mediu artistic de creație pentru artiști. Aceasta inițiativă este cea mai amplă manifestare de artă prin tehnologii emergente, cu artiști din toată țara ce prezintă proiecte de Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligența Artificială, Proiecții Video, Instalații Interactive, Game Art, Robotică și Sound Design.

Proiectul RADAR are ca fundație o abordare curatorială aparte și generează punți conceptuale originale între artiști, dezvoltatori, studiouri de creație, ateliere de producție, instituții culturale și comerciale.